Glavna zvijezda ovih keksa je maslac od kikirikija, koji se inače smatra odličnim izvorom bjelančevina biljnog porijekla. Iako možete koristiti različite vrste maslaca od kikirikija, najbolje rezultate dobit ćete s prirodnim maslacem koji se sastoji tek od kikirikija i eventualno nešto soli, piše portal Zadovoljna.
Sastojci za brze kekse:
250 grama kremastog maslaca od kikirikija
200 grama šećera
1 veliko jaje
Priprema:
1. U mikseru pomiješajte jaje sobne temperature sa šećerom i maslacem od kikirikija dok ne dobijete jednoličnu, ali ljepljivu smjesu.
2. Žlicom za sladoled podijelite smjesu na loptice.
3. Svaku lopticu rukama izradite u kuglicu.
4. Stavite tako pripremljenu kuglicu na papir za pečenje pa ju spljoštite vilicom.
5. Kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 18 minuta.
6. Ohladite prije posluživanja.