Rudolf Štefan, najbolji hrvatski chef: Lokalni okusi vječna su nam inspiracija, a naša snaga je u timu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Snaga Pelegrinija u njegovom je timu, koji danas broji dvadesetak ljudi. Obzirom na prirodu posla, najviše vremena provodimo u restoranu i smatramo ga svojom kućom, a funkcioniramo kao obitelj. Naš tim čine mladi ljudi spremni svakodnevno učiti i raditi. Ključ našeg uspjeha je ljubav i odricanje. Biti chef i vlasnik restorana poziv je koji zahtjeva maksimalnu posvećenost jer tu nema radnog vremena i u pravilu radite uvijek kada se drugi ljudi odmaraju. Okolnosti nas nisu mazile u ovih deset godina, ali uvijek smo uspjeli naći načina da ih prevladamo, piše vlasnik restorana Pelegrini i najbolji kuhar u Hrvatskoj Rudolf Štefan za portal Plava kamenica.hr

Cijela moja karijera  posvećena je ugostiteljstvu. Kuhar sam postao igrom slučaja, jer nitko drugi nije moje ideje mogao pretočiti na tanjur. Stoga sam odlučio da ću raditi na sebi – išao sam na brojne edukacije i staževe po raznim restoranima diljem Europe. Danas je to praksa koju primjenjujemo sa stalnim članovima našeg tima, što se pokazalo ključnim faktorom za podizanje kvalitete naše usluge.

pelegrini-tim

Želja nam je da nas što više ljudi upozna putem Pelegrinijeva degustacijskog menija jer je to najbolji način da gostima prenesemo našu gastronomsku viziju. Ono što nam je izazov cijelo vrijeme jest činjenica da se nalazimo u Šibeniku, koji se pak, u usporedbi s ostalim gradovima na obali, razvija mnogo sporije kao turistička destinacija.

pelegrini-hrana-1

Moja je vizija uvijek ista – gastronomska izvrsnost u svakom trenutku. Imperativ nam je zadržati lokalne okuse i prezentirati gastronomsko naslijeđe našeg kraja. To je tradicionalni element u Pelegrianijevoj filozofiji, koji nam je neiscrpna inspiracija. Ono na čemu neprestano radimo jest dizanje kvalitete doživljaja kojeg pružamo našem gostu. Današnji gost od restorana traži puno više od “prehrane”. Upravo taj neopipljivi element jest ono što čini razliku. Svjetski trendovi govore da odlazak u restoran mora biti experience. Mi se također trudimo svakom gostu pružiti jedinstveni doživljaj. Upravo zbog toga, od ovog ljeta krećemo s pomalo drugačijim konceptom. Imat ćemo dva servisa – ručak i večeru; s time da ćemo ručak tijekom ljetne sezone služiti u minimalno tri slijeda kako bi svaki gost mogao dobiti priliku da shvati našu filozofiju.   

Dobra hrana izabrala je Rudolfa Štefana kuharom godine 2016.,  a Pelegrini je drugi put zaredom proglašen najboljim restoranom u Hrvatskoj

IZVOR: Plavakamenica.hr

FOTO: pelegrini.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.