Ručak za manje od 10 minuta: Recept za finu salatu koja puca od vitamina i minerala



Foto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Špinat je lako probavljivo povrće bogato vitaminima A i C, željezom, kalcijem i kalijem. Zbog visokog postotka vode, riječ je namirnici niske energetske vrijednosti koja se posebno preporučuje osobama koje paze na unos kalorija.

Listići mladog špinata mogu biti i sjajna podloga za finu salatu, koja se može napraviti u svega nekoliko minuta. Svježi mladi špinat sjajno će se sljubiti s jesenskim voćem punim antioksidanata poput nara i kruške, ali slanim sirom poput fete, piše Zadovoljna

Ako inače imate problema s čišćenjem nara i za to vam treba puno vremena nudimo vam i dobar trik. Prerežite plod po sredini. Polovicu nara nagnite nad veliku zdjelu s prerezanim dijelom prema dolje pa drvenom kuhačom lagano lupkajte po površini ploda. Slatko-kiselkaste sjemenke će lako odvojiti od opne, te su spremne za daljnje korištenje.

Sastojci za salatu:
150 g svježih listova mladog špinata
100 g očišćenog nara
75 g feta sira
1 kruška

 

 

Za preljev:
1-2 žlice maslinova ulja
1 žlica balzamičnog octa
1 žlica meda
1 čajna žličica senfa
sol i papar po želji

Priprema:
1. Operite špinat i ocijedite višak vode.

2. Operite krušku i narežite je na tanke kriške.

3. Očistite nar.

 

 

4. Feta sir zdrobite na manje komade.

5. U velikoj zdjeli ili tanjuru pomiješajte sve sastojke.

6. U posebnom lončiću pomiješajte ulje, balzamični ocat, med, senf, sol i papar pa prelijte preko svih sastojaka. Dobar tek!

Savjet plus:
Ako ne pazite na kalorijsku vrijednost jela, u salatu možete dodati i komadiće oraha te pržene komadiće slanine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.