Recept za sočnu ljetnu pizzu koji bi naljutio svakog Talijana

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Što ananas radi na pizzi, pitanje je koje muči brojne Talijane. To tropsko voće sastavni je dio havajske pizze koja se rado jede u dobrom dijelu Sjedinjenih Američkih Država i nekim dijelovima svijeta, ali ne i u Italiji.

Štoviše, Talijani su gnjevni kada stranci pripremaju njihova tradicionalna jela, ali koriste neočekivane metode kuhanja i namirnice, piše Pun kufer.

Pizza s ananasom zasigurno nije za svakoga, ali ljubitelji te neobične kombinacije tvrde da je riječ o vrlo osvježavajućem jelu, koje se posebice preporučuje u ljetnim mjesecima.

Recept za havajsku pizzu:

½ kg tijesta za pizzu

170 grama kuhane šunke ili pršuta

100 ml umaka od rajčice

1 velika konzerva ananasa

400 grama naribane mozzarelle

½ glavice luka

šaka rukole

Priprema:

  1. Tanko razvucite tijesto za pizzu. Preko njega premažite umak od rajčice, stavite natrgane komadiće šunke ili pršuta, sir, tanko nasjeckane kriške luka i ocijeđeni ananas.

Ananas možete i prethodno staviti na gril tavu, pa ga tek onda dodati pizzi.

  1. Stavite peći pizzu u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta, dok se tijesto ne ispeče, a sir ne rastopi.
  2. Prije posluživanja pizzu ukrasite sa svježom rukolom. Dobar tek!

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.