Dorayaki poslastica u zemlji Izlazećeg sunca

Recept za pahuljaste i medene bucke koje se tope u ustima: Probajte ove palačinke

Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dorayaki palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji Izlazećeg Sunca. Riječ je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča. Između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki graha te tako posluži, piše Zadovoljna.hr

Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu poslužiti se možete i tradicionalnim hrvatskim namazima za palačinke poput pekmeza od marelica ili pak Nutelle.

Vrlo lako pripremaju se u vlastitom domu od svega šest sastojakakoje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici.

Sastojci za dorayaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 žlice vode ili mlijeka
2 velika jaja
1 žlica meda
1 čajna žličica sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji

Priprema:

1. Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiješajte.

2. Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mlijeku. Dobro promiješajte pa smjesu ulijte u jaja.

3. Prosijajte brašno te ga postupno dodajte u jaja uz miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.

4. Zagrijte tavu s malo biljnog ulja te dodajte smjesu za palačinke – napravite krug promjera do 10 centimetara.

5. Pecite palačinkusve dok se na površini ne počinju pojavljivati mjehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju s obje strane.

6. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu.

7. Namaz po želji obilno stavite između dvije palačinke, te poslužite toplo.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.