Dorayaki palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji Izlazećeg Sunca. Riječ je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča. Između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki graha te tako posluži, piše Zadovoljna.hr
Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu poslužiti se možete i tradicionalnim hrvatskim namazima za palačinke poput pekmeza od marelica ili pak Nutelle.
Vrlo lako pripremaju se u vlastitom domu od svega šest sastojakakoje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici.
Sastojci za dorayaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 žlice vode ili mlijeka
2 velika jaja
1 žlica meda
1 čajna žličica sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji
Priprema:
1. Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiješajte.
2. Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mlijeku. Dobro promiješajte pa smjesu ulijte u jaja.
3. Prosijajte brašno te ga postupno dodajte u jaja uz miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Zagrijte tavu s malo biljnog ulja te dodajte smjesu za palačinke – napravite krug promjera do 10 centimetara.
5. Pecite palačinkusve dok se na površini ne počinju pojavljivati mjehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju s obje strane.
6. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu.
7. Namaz po želji obilno stavite između dvije palačinke, te poslužite toplo.