Hrskavi i sočni krumpiri sa slaninom za doručak se jedu s pečenim jajima, a za ručak ili večeru s kobasicama, mesnim pečenjem – ili bez ičega, piše Punkufer.hr.
Volite li restani krumpir, lako biste se mogli zaljubiti u njemački bratkartoffeln, odnosno prženi krumpir, koji je nešto konkretniji i manje kašast – a divnu aromu i okus mu daje slanina. Tako je dobar, da ga Nijemci jedu i za doručak, s spečenim jajima.
Prvi korak je odabir krumpira; najbolji izbor je voštani, koji se neće raspasti tijekom kuhanja. Potrebna vam je i dobra slanina, najbolje domaća, kao i začinsko bilje poput peršina, sjemenki kumina, majčine dušice ili ružmarina.
Više pročitajte OVDJE.
- Tijekom noći vandali provalili u Crkvu Svetog Spasa u Šibeniku. Porazbijali brave i razbacali inventar - 6. ožujka, 2021. 11:12
- U Hrvatskoj od jučer 658 novih slučajeva zaraze. Preminulo 15 osoba. - 6. ožujka, 2021. 11:09
- Raste broj novooboljelih u županiji. U šibenskoj bolnici preminule dvije osobe - 6. ožujka, 2021. 10:40
- VUŠ organizira Info dane za buduće studente i Dan karijera. Saznajte kako možete sudjelovati - 6. ožujka, 2021. 09:59
- U ponedjeljak, zbog radova, potrošači na širem području Rogoznice i Primoštena neće imati struje - 6. ožujka, 2021. 09:09
- Ne propustite izložbu fotografija članica Fotokluba Šibenik ‘Žene ženama’ u Knjižnici - 6. ožujka, 2021. 08:44
- Sunčano i hladno: Prva marčana rashladit će subotu, ali i rastjerati oblake - 6. ožujka, 2021. 08:06
- Više od 50 grama bjelančevina: Recept za proteinsko varivo bez ijednog komadića mesa - 5. ožujka, 2021. 20:52
- VIDEO Biličani zabrinuti: ‘Prijeti li Prukljanu ekološka katastrofa nakon potonuća broda?’ - 5. ožujka, 2021. 19:38
- Prodaja novih automobila i dalje pada, no broj novoregistriranih vozila u veljači vrlo je zanimljiv - 5. ožujka, 2021. 19:02