I dok je ljeto rezervirano za hladna i osvježavajuća pića, s prvim tmurnijim jesenskim danima mnogi se polako vraćaju toplijim pićima. Međutim, zaboravljamo kako nas i dobar koktel može zagrijati. Danas vam predlažemo da to napravite s posebnom verzijom džin-tonika.
U ovom slučaju mnogima omiljeno piće obogaćeno je jabučnim ciderom. Ovo je doba godine kada dozrijevaju brojne jesenske sorte jabuka s uistinu predivnim okusom, a aroma jabuka savršeno će se uklopiti u ovaj jesenski džin-tonik.
SASTOJCI ZA DŽIN-TONIK SA CIDEROM:
– 60 ml džina
– 30 ml cidera
– 100 ml tonika
– 1 tanka kriška jabuke ili naranče
– 2 klinčića
– 1 štapić cimeta
– led
PRIPREMA:
U čašu stavite 4-5 kockica leda pa u nju prvo ulijte džin, zatim cider i naposljetku tonik. Štapićem cimeta promiješajte malo koktel i ostavite ga u čaši kao dekoraciju. Dodajte klinčiće te krišku jabuke ili naranče i poslužite, piše Zadovoljna