Recept za fino varivo koje ćete skuhati u pola sata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kupus je kralj zime. Ovo lisnato povrće prepuno je vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari. Obiluje prehrambenim vlaknima koje dobro zasićuju organizam, a ima tek 25 kalorija na 100 grama svježe namirnice. Baš zato kupus se preporučuje ljudima koji pokušavaju smršavjeti, piše portal Zadovoljna.

Od kupusa se može napraviti i vrlo hranjiv i ukusan obrok na žlicu u svega pola sata. Skuhate li varivo s dodatkom povrtnog temeljca, mrkve, krumpira i celera možete ga poslužiti svima – čak i onima koji izbjegavaju hranu životinjskog porijekla.

Sastojci:
500 g naribanog kupusa
400 g nasjeckanih pelata iz konzerve
250 g krumpira
1 l povrtnog temeljca
2 mrkve
2 stapke celera
1 luk
2 češnja češnjaka
1 čajna žličica slatke paprike u prahu
½ čajne žličice čilija u prahu
lovorov list
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte malo ulja u loncu na umjerenoj temperaturi. Na njemu prepirjajte nasjeckani luk, mrkve i stapke celera pet-šest minuta dok ne omekšaju.

2. Dodajte mljevenu papriku, čili prah, sol i papar po želji. Dobro promiješajte.

3. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko pola minute.

4. Dodajte trakice naribanog kupusa i pirjajte oko jedne minute.

5. Podlijte s povrtnim temeljcem i pelatima te ubacite lovorov list. U lonac ubacite i krumpir narezan na kocke otprilike iste veličine.

6. Kad tekućina zavrije, smanjite temperaturu i na laganoj temperaturi kuhajte sve zajedno oko 25 minuta, odnosno dok se okusi ne sljube.

7. Izvadite lovorov list iz variva.

8. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.