Recept za brzi čokoladni kolač koji vam ni dijeta neće zabraniti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Isprobajte ovaj sočni čokoladni brownie s batatom. U ovom kolaču nema rafiniranih šećera, nema jaja, a nema ni pšeničnog brašna, što ga čini zdravim, veganskim i bezglutenskih kolačem, piše portal Zadovoljna.

Jednostavan je za pripremu, brzo je gotov, fin je i jako sočan – nije li to sve što vam treba?

Sastojci za čokoladni kolač bez glutena i jaja:

  • 250 g batata
  • 6 datulja
  • 1 žlica kokosova ulja
  • 4 žlice javorova sirupa ili meda
  • 100 g sitno mljevenih badema
  • 4 žlice gorkoga kakaa
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • malo cimeta
  • malo muškatnog oraščića

Priprema čokoladnog kolača:

  1. Batat ogulite, narežite na veće komade pa skuhajte na pari (oko 20 minuta).
  2. U blenderu ili jačoj sjeckalici blendajte kuhani batat i datulje dok ne dobijete kremastu teksturu, dodajte vaniliju, kokosovo ulje, javorov sirup i sve kratko izblendajte pa istresite u posudu.
  3. U drugoj posudi izmiješajte bademovo brašno, kakao, cimet i muškatni oraščić. Dodajte suhe sastojke mokrima i izmiješajte dok se smjesa lijepo na sjedini.
  4. Prebacite smjesu u manji pleh za pečenje koji ste premazali kokosovim uljem pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 40 – 50 minuta. Probajte ga čačkalicom, brownie je pečen ako čačkalica izađe suha.
  5. Ohladite ga pa poslužite prelivenog otopljenom čokoladom.

Pratite nas i na društvenim mrežama: