U svakoj prostoriji

Provjerite što gosti prvo primijete u vašem domu

Ilustracija/Pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako se ne biste trebali previše opterećivati pripremama za goste, možda će vas zanimati rezultati analize onoga što ti gosti prvo primijete kada dođu u vaš dom. Stručnjaci sa stranice confused.com analizirali su naime jedinstvene podatke dobivene korištenjem tehnologije koja prati naše oči kako bi identificirali točna područja, komade namještaja i dekoracije koje ljude najviše privlače u svakoj prostoriji, piše Zadovoljna.hr.

U sklopu istraživanja sudionicima su pokazane fotografije različitih prostorija u domu. Korištenjem posebnog softvera za praćenje očiju zabilježen je ukupan broj pogleda upućenih prema različitim elementima prostorije, poput podova, prozora ili umjetničkih djela.

KUHINJA

Istraživanje je pokazalo da u kuhinji najviše pažnje privlači pod. Drugo mjesto, barem po broju pogleda, osvojili su kuhinjski ormarići, a slijede ih radne ploče. Dakle, ako želite oduševiti goste vašom kuhinjom možda čišćenje poda pomogne.

DNEVNI BORAVAK

U dnevnoj sobi najviše pozornosti privlače mekani dekori i ključni komadi namještaja. Stolići, sagovi i ukrasni jastuci privukli su najviše pogleda. I dok su jastuci zauzeli treće mjesto po broju pogleda čini se da su zadržali pažnju sudionika duže od ostalih elemenata u dnevnoj sobi. Iznenađujuće, televizor nije privukao previše pozornosti, kao ni umjetnine na zidovima. Njih su ljudi najmanje gledali.

KUPAONICA

Velika je vjerojatnost da će tijekom posjeta gosti barem jednom otići u kupaonicu. Tamo će im, barem prema rezultatima ovog istraživanja, najviše pažnje privući ogledalo. Drugo mjesto po broju pogleda zauzeli su ormarići ispod umivaonika, a treće sam umivaonik.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.