Proteinski kruh: Recept za fine pogače koje se rade bez grama pšeničnog brašna

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ne morate se odreći kruha ako želite jesti prehranu bogatiju bjelančevinama i mastima te onu koja oskudijeva ugljikohidratima. U svijetu su vrlo popularne takozvane proteinske pogače u koje ne ide ni gram pšeničnog brašna, a temelje se na siru i jajima, piše Punkufer

Sastojci za proteinske pogače:
225 grama naribanog sira mozzarelle
60 grama bademova brašna
2 žlice sirnog namaza
1 veliko jaje
1 žlica rastopljenog maslaca
1 žlica naribanog parmezana
1 žlica češnjaka u prahu
1 čajna žličica praška za pecivo
sol po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. U vatrostalnoj zdjelici pomiješajte sir, bademovo brašno, sirni namaz, češnjak u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.

3. Stavite u mikrovalnu na najjače oko jedne minute dok se sir ne rastopi.

4. Izvadite posudu iz mikrovalne i umiješajte jedno jaje.

5. Od dobivene smjese oblikujte pogaču debljine oko jednog centimetra i položite je na papir za pečenje.

6. Preko vrha pogače premažite rastopljeni maslac i sve zajedno pospite s naribanim parmezanom.

7. Stavite peći u pećnicu na 15 do 17 minuta, odnosno dok pogača ne dobije zlatnožutu boju.

8. Narežite na manje komade i poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

Savjet plus:
Smjesu možete podijeliti i na manje pogačice te vrijeme termičke obrade prilagoditi njihovoj veličini.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.