Politika i nogomet idu ruku pod ruku: Dvije sestre iz Šibenika na stažu u Europskom parlamentu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ivana i Josipa Kursan dvije su sestre iz Šibenika koje su trenutno na jednomjesečnom stažu u Bruxellesu u uredu zastupnice Ruže Tomašić.

Novo iskustvo koje će ovdje steći je jedan od glavnih motiva zašto su se prijavile na stažiranje na koje mahom dolaze studenti raznih usmjerenja.

Što točno podrazumijeva stažiranje u glavnom gradu Belgije i jednom od sjedišta Europske unije, te koliko je teško uopće dobiti priliku za nešto takvo, objasnila nam je Ivana.

– Tko god želi može poslati svoj životopis sa zamolbom na službenu e – mail adresu zastupnice pri čemu se stranačka pripadnost uopće ne gleda. Ovdje smo na mjesec dana, a naš posao se sastoji od pomaganja u pripremama aktivnosti na plenarnoj sjednici, te praćenja rada Odbora za ribarstvo i Odbora za regionalni razvoj kojih je zastupnica Tomašić članica- priča nam Ivana, po struci magistar ekonomije kao i dvije godine mlađa Josipa.

kolaz

Sestre, inače bez stalnog zaposlenja u Šibeniku, vjeruju da će im ovo iskustvo pomoći u daljnjem osobnom i profesionalnom razvoju.  Za ovaj vid stažiranja, kako nam objašnjavaju, ne traži se iskustvo, kao ni završeni fakultet točno određenog usmjerenja.

– Upoznate smo s radom EU institucija kao i radom i zalaganjem naše europarlamentarke Ruže Tomašić koja se neprestano zalaže za poboljšanje uvjeta u Republici Hrvatskoj i zahvalne smo joj na pruženoj prilici – ističe Ivana.

kolaz1

Osim stažiranja, nađe se i vremena za turistički obilazak grada koji, po Ivaninim riječima, ima mnogo toga za ponuditi. Na pitanje da li je za njih otvorena opcija života vani, odgovor je da su sve opcije otvorene jer nikad se ne zna gdje život može odvesti.

Najvažnija sporedna stvar na svijetu je postala najvažnija ovih dana, a kako nam otkrivaju, sve utakmice naše reprezentacije se prate u navijačkom tonu.

ivana ruza

ruza

– Navijamo i pratimo sve utakmice Vatrenih i zajedno sa zastupnicom i asistenticama pružamo potporu našima – završava Ivana.

foto: privatni album/facebook


Pratite nas i na društvenim mrežama: