Pola sata potrebno vam je za zdravu uskršnju poslasticu prema receptu Šibenčanke Josipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bliži se Uskrs, a ovaj najveći kršćanski blagdan uglavnom je u znaku bogatog obiteljskog stola na kojem se nalazi tradicionalno pripremljena hrana koja obitelj zbližava i vraća u djetinjstvo.

Ne traži kruha pored pogače, poznata je narodna izreka, a mi vam danas donosimo recept za poslasticu koja je, probali smo i uvjerili se, savršeni spoj jednog i drugog.

jokruh

– Mama je s posla donijela recept koji su joj dale kolegice, a ja sam ga prilagodila svojim navikama i preferencijama. Zamjenila sam neke sastojke zdravijim supstitutima i dodala još neke zdrave sastojke po želji – kaže nam Josipa koja kaže da je ovaj uksršnji recept koji donosimo u nastavku teksta idealan za sve slatkokusce koji paze na svoje zdravlje, a slatki kruh neobičnog spoja griza, arome naranče i egzotične kurkume očarat će i najizbirljivija nepca.

kruh josipa

RECEPT:

– Mjera je dva decilitra. Suhi sastojci su dvije čaše griza, jedna čaša integralnog brašna, šaka zobenih pahuljica, jedna čajna žličica kurkume i jedan prašak za pecivo. Sve to izmiješati.
Tekući sastojci su 2.5 dl mlijeka, pola šalice smeđeg šećera i dva vanilin šećera. Dobro izmiješati i otopiti. Pola šalice kokosova ulja. Cijeđeni sok naranče.
U suhe sastojke umiješati tekuće, a zatim nasjeckati šaku bajama, oraha, brusnice, grožđice i sve druge sjemenke po želji. Naribati cijelu naranču, a po želji i limun.
Peći u kalupu za kruh pola sata na 180 i vaš uskršnji slatki i zdravi kruh-pogača oduševit će vašu obitelj i prijatelje. Dobar tek!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.