Pita zeljanica: Najlakši recept za fino jelo koje ćete htjeti jesti za doručak, ručak i večeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sastojci za najlakšu pitu zeljanicu:

  • 500 g gotovih kora za pite
  • 500 g svježeg špinata
  • 500 g svježeg sira
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • sol po želji
  • ulje za premazivanje

Priprema pite zeljanice:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pripremite okrugli kalup za pečenje pite zeljanice. Iznutra ga dobro namastite uljem ili maslacem i stavite sa strane.
  3. Nakratko blanširajte špinat, ocijedite višak vode i pustite da se ohladi. Špinat nasjeckajte na sitnije dijelove, pomiješajte ga sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i izmućenim jajima, a sve zajedno začinite sa soli po želji.
  4. Kupovnu koru premažite s malo ulja pa stavite dio nadjeva uz rub. Zarolajte koru poput palačinke te je položite u okrugli kalup.
  5. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav nadjev i kore. Slažite nadjeveno tijesto izvana prema unutra dok ne popunite cijeli kalup. Vrh pite premažite s još malo ulja.
  6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 do 30 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije lijepu zlatno smeđu boju, piše portal Zadovoljna.
  7. Poslužite toplo. Dobar tek!

Pratite nas i na društvenim mrežama: