Više

    Isprobajte!

    Piletina kraljice Elizabete: Recept za ukusnu salatu stvorenu za vruće dane

     

    Ako vam je ponestalo ideja za ljetni ručak ili ne znate što biste ponijeli na posao, pripremite kraljevsko jelo za koje će vam trebati nekoliko lako dostupnih sastojaka, piše Zadovoljna.hr

    Došlo nam je ljeto, vrijeme u godini kad težimo jesti laganiju hranu i što manje vremena provoditi u kuhinji. Jedan od onih recepata koje možemo napraviti brzo i jednostavno, a još ga možemo staviti između dvije šnite kruha i ponijeti na posao, povijesna je piletina kraljice Elizabete.

    Sastojci za piletinu kraljice Elizabete:

    • 2 kg kuhanih ili pečenih pilećih prsa
    • 1 glavica luka
    • 1 žlica curryja
    • 1 žlica pirea od rajčice
    • 2 tvrdo kuhana jaja
    • 2 dcl crnog vina
    • Sok jednog limuna
    • 2 vrećice light majoneze
    • 250 ml vrhnja za šlag
    • 1 lovorov list, sol, papar, vlasac

    Priprema piletine kraljice Elizabete:

    1. Pileća prsa začinite solju, paprom i curryjem pa stavite peći sat vremena na 180 stupnjeva. Ako vam je ostalo pečene ili kuhane piletine, slobodno je iskoristite za ovo jelo.
    2. Za to vrijeme pripremite umak. Na malo ulja stavite nasjeckani luk pa dodajte pire od rajčice, curry, crno vino, lovorov list i limunov sok. Kuhajte 15 minuta. Izvadite lovor pa pustite da se smjesa potpuno ohladi.
    3. Jaja stavite u blender kako biste napravili smjesu nalik pašteti. Pomiješajte s reduciranom tekućinom.
    4. Vrhnje za šlag izradite u čvrstu smjesu pa dodajte jajima i tekućini s lukom i vinom.
    5. Piletinu nasjeckajte ili razdvojite vilicom pa je dodajte pripremljenoj smjesi i začinite po ukusu.
    6. Ovako pripremljenu piletinu poslužite s kruhom, uz dodatak lista zelene salate. Za nešto zdraviju varijantu stavite je u tortilju.

    Savjet: Ovako pripremljenu piletinu u hladnjaku možete držati nekoliko dana. Umjesto majoneze možete staviti grčki jogurt kako biste ovo jelo mogli jesti bez imalo grižnje savjesti. Za kreativnije zaljubljenike u kuhanje preporuka je smjesom nadjenuti kore za pite i savijače, premazati ih žumanjkom pa zapeći u pećnici.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Otočni dio Tisna u petak, 12. kolovoza bez...

    Zbog kvara na cjevovodu u petak, 12. kolovoza do 10 sati vode neće imati potrošači otočnog dijela naselja Tisno.

    Dinara gori već četvrti dan. Stigla ispomoć iz...

    Već četvrti dan gori na području Dinare. Danas je na ispomoć vatrogascima kninskog područja stigao 31 vatrogasac iz Karlovačke županije s 11 vozila, koji...

    Litra svježeg mlijeka dosegla rekordnih 10 kuna. Kupci...

    Poskupljenja na sve strane, a evo i najnovijeg. Cijena mlijeka u trgovinama nevjerojatnih 10, pa čak i više kuna za litru, javlja RTL. Zbog ovoga...

    Kvari se vrijeme za vikend, ali ljeto ne...

    Vrijeme ovih dana moglo bi neke zavarati da pomisle kako je ljetu došao kraj i prije Velike Gospe. Ipak, neće biti tako. Nakon oblačnijih...

    NAJNOVIJE

    Otočni dio Tisna u petak, 12. kolovoza bez vode

    Zbog kvara na cjevovodu u petak, 12. kolovoza do 10 sati vode neće imati potrošači otočnog dijela naselja Tisno.

    Dinara gori već četvrti dan. Stigla ispomoć iz Karlovačke županije

    Već četvrti dan gori na području Dinare. Danas je na ispomoć vatrogascima kninskog područja stigao 31 vatrogasac iz Karlovačke županije s 11 vozila, koji...

    Litra svježeg mlijeka dosegla rekordnih 10 kuna. Kupci šokirani, mljekari ogorčeni

    Poskupljenja na sve strane, a evo i najnovijeg. Cijena mlijeka u trgovinama nevjerojatnih 10, pa čak i više kuna za litru, javlja RTL. Zbog ovoga...

    Kvari se vrijeme za vikend, ali ljeto ne odustaje

    Vrijeme ovih dana moglo bi neke zavarati da pomisle kako je ljetu došao kraj i prije Velike Gospe. Ipak, neće biti tako. Nakon oblačnijih...