Ne bacajte ništa

Pet načina kako najbolje iskoristiti ostatke povrća

pixabay - povrće
Pratite nas i na društvenim mrežama:

S ostacima povrća možete svašta napraviti, odnosno iskoristiti ih na mnoge načine. Treba samo malo kulinarske kreativnosti – piše Žena.hr.

Običavate li kao i mi odstranjivati krajeve povrća prije, no što ga krenete pripremati u različitim jelima, ostaje puno otpada. Primjerice komadići mrkve, gornji slojevi luka, komadi celera, peršina, karfiola, brokule, kora krumpira… Prava je šteta baciti ih, čak i ako ih odvajate, a vjerujemo da to činite, u za to predviđenu kantu, odnosno biootpad.

Osim da ih još jednom iskoristite u jelu, ostaci mogu poslužiti da uzgojite novu biljku ili se poigrate bojama. Sve će te vidjeti u nastavku. Bacanje je ‘out’.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: