Postupak pripremanja beze kore ide jako brzo s obzirom na to da pećnica odradi glavni i najduži dio posla. Ova kora je pravo savršenstvo, hrskave teksture i ni malo meka unutra jer iskreno, meni je takva najdraža.
Za beze koru vam trebaju:
- 4 bjelanjka
- Prstohvat soli
- 150 g šećera
U bjelanjke stavite sol pa ih počnite mutiti na srednjoj brzini. Kad se zapjene počnite dodavati postupno šećer. Miksajte dok se šećer ne rastopi. S vremena na vrijeme uzmite malo smjese među prste, ako i dalje osjetite šećer, beze nije spreman za sušenje. Kada više nema granula šećera na papir za pečenje istresite smjesu i oblikujte po želji. Sušite sat i pol u prethodno zagrijanoj pećnici na 120°C, prenosi Cafe.hr recept foodONA blogerice.
Krema za Pavlovu:
- 200 g smrznutih kupina
- 120 g grčkog jogurta
- Žličica paste od vanilije
Priprema:
– Sve sastojke stavite u blender i blendajte minutu, dvije.
– Kremu premažite po beze kori i pospite svježim kupinama
Dobar tek.