Ovih 7 izraza nikako ne biste smjeli koristiti ako želite napredovati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pobjeda i poraz više od svega ovise o vašem duševnom stanju. Možete biti ambiciozni i uspješni radeći u urudžbenom uredu ili pak biti direktor-gubitnik.

 

Business Insider donosi popis izraza koji se svakodnevno pojavljuju u našoj poslovnoj komunikaciji, a koje uspješni poduzetnici zaobilaze u širokom luku. Izbacite ove fraze i upotrebe i skupa s negativnošću koja dolazi s njima.

To ne funkcionira

Kako to možete znati? Čak i ako je riječ o nečemu što je već prije isprobano, to ne znači kako ovaj put neće upaliti. Ignoriranje ideja bez isprobavanja nikako nije osobina pobjednika.

Ne mogu to napraviti

Ako vi ne možete, velika je vjerojatnost kako će vas zamijeniti netko tko može. Razmislite što vam treba da biste izvršili naoko ‘nemoguć’ zadatak. Više vremena, podrške ili nečeg trećeg.

To je nemoguće

Stvari su rijetko kad nemoguće pa oprezno upotrebljavajte ovu riječ. Njeno korištenje često može upućivati kako je riječ o uskogrudnoj i ‘zatvorenoj’ osobi koja ne može vidjeti viziju drugih ljudi.

To nije pošteno

Nismo petogodišnjaci. Stvaran život česti nije pošten, no umjesto da igrate na ‘nije fer’ kartu, razmislite o mogućnostima kako najbolje iskoristiti situaciju.

Nisam ja kriv

Možda i niste, ali ova fraza implicira kako krivicu želite svaliti na nekog drugog. Umjesto na krivnju, usredotočite se na rješavanje problema.

Možda bih mogao…

‘Možda’ je još jedna riječ koja u startu u razgovor uvodi mogućnost neuspjeha. Ne oklijevajte, već se suočite s problemom.

To nije moj posao

Ovu rečenicu menadžeri ne mogu smisliti. Kako bi pomogli timu i uspeli se na ljestvici, ponekad se morate istaknuti i prihvatiti posla koji ne spada nužno u vaš djelokrug aktivnosti.

izvvor:večernji.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.