Više

  Ovako svaki horoskopski znak plaši i udaljava od sebe ‘onog pravog’

   

  Ovan

  Plašiš pravu osobu svojim strahom od posvećenosti i nemirom. Nije ti problem zaljubiti se – uzbuđenje i oduševljenje te maksimalno angažiraju. Voliš biti van kontrole i želiš iskusiti nove stvari.

  Ali kad dođe do toga da se trebaš smiriti, kad stvari postanu uobičajene i udobne, postaješ nemiran i nervozan. Voliš juriti za iskustvom i uzbuđenjem i kad sretneš onu osobu s kojom je moguća veza na duže staze, jednostavno ne znaš stati.

  Bik

  Ne ostavljaš mjesta za greške i opraštanje. Voliš vatreno i duboko i to je jedna od tvojih najboljih osobina. Na mnogo načina, ti si idealan partner – nježan, posvećen, nesebičan i topao.

  Ali zato znaš biti hladan i odbojan ako partner ne učini sve onako savršeno kako ti očekuješ i teško opraštaš čak i kad se on ispričava i iskreno kaje zbog svoje greške.

  Blizanci

  Plašiš partnera pretjeranim kolebanjem i nesigurnošću u pogledu toga što stvarno želiš – ne samo u vezi, nego općenito, u životu. Zbog toga često prebacuješ odgovornost na partnera i očekuješ da on odluči umjesto tebe.

  Očekuješ da on otkrije što je ono što je tebi potrebno. Radije nego da shvatiš partnera kao podršku, ti postaješ ovisan o njemu i tako se oslobađaš odgovornosti – i zadržavaš pravo da budeš nezadovoljan njegovim odlukama.

  Rak

  Pokušavaš nametnuti partneru kako se treba osjećati. Tvoj jak osjećaj i intuicija, dar su u mnogim situacijama, ali u ljubavnoj vezi mogu biti veliki izazov. Prečesto svoje osjećaje projiciraš na partnera, ili mu čak jasno govoriš kako se treba osjećati, po tvom mišljenju, umjesto da slušaš i pitaš ga kako se osjeća.

  Zaboravljaš da je on osoba različita i neovisna o tebi, sa svojim vlastitim doživljajima i osjećajima.

  Lav

  Plašiš partnera pokušavajući kontrolirati stvari koje se ne mogu kontrolirati. Navikao si misliti da su stvari u tvojim rukama i da uvijek možeš stvoriti nešto sjajno, gotovo ni iz čega. Ali još ne shvaćaš kako to ne funkcionira u ljubavi i zašto emotivna veza nije nešto što možeš kontrolirati na uobičajeni način – taktikama i manipulacijom.

  Ti se jako trudiš u vezi, ali plašiš svog partnera naporom da svaki aspekt veze objasniš i postaviš na svoje mjesto – ne puštaš ga da diše.

  Djevica

  Prvo preplašiš sebe, a onda svojim strahovima i sumnjama udaljavaš od sebe partnera. Čim se počneš osjećati sretno u vezi – uplašiš se. Nešto sigurno nije u redu, čim je toliko dobro i to ne može potrajati. Tvoj mozak kreće u temeljno istraživanje i pronalazi milion razloga zašto će ti veza propasti.

  Koliko god tvoj partner bio pun razumijevanja i podrške imat će mnogo problema da izađe na kraj s tvojom pretjeranom zabrinutošću koja vodi u totalnu negativnost. On te ne može  uvjeriti da vam je dobro i da ste sretni, ako ti nisi u stanju to prihvatiti.

  Vaga

  Plašiš partnera tako što ga navodiš da misli kako se mora natjecati sa svima oko sebe. Ti si veoma popularan, imaš mnogo prijatelja i obožavatelja, u tome nema ničeg lošeg, to je dio onoga što jesi.

  Ali tvoj partner se može osjetiti nesigurno i ugroženo, kad se suoči s brojem ljudi kojima poklanjaš pažnju, prema kojima se ponašaš prisno i iskazuješ tople osjećaje. Kao da se mora stalno boriti za svoje mjesto u tvom svetu. A možda i mora.

  Škorpion

  Ti plašiš svog partnera svojom sposobnošću da sabotiraš svoju sreću. Treba ti dosta da povjeruješ da zaslužuješ biti sretan s nekim.

  I umjesto da dozvoliš sebi da uživaš, da se predaš emocijama i živiš u trenutku i budeš sretan (jer to je jedini način da se doživi sreća) – ti završavaš u paklu ljubomore i posesivnosti, sumnje i nepovjerenja i stalne brige o tome hoće li veza potrajati.

  Strijelac

  Uspijevaš uplašiti i otjerati partnera tako što si potpuno pasivan u vezi. Optimizam i bezbrižnost su tvoje najbolje osobine, ali kada je emotivni odnos u pitanju, nekako ne shvaćaš kako te svoje osobine unijeti u vezu.

  Uspijevaš se „odsjeći“ od emocija, toliko da samo razmišljaš o tome kako će se veza završiti. Zbog toga se partner osjeća kao da je sam u toj vezi i odlazi prije nego što uspiješ shvatiti čime si ga otjerao.

  Jarac

  Plašiš partnera pretpostavljajući da će se dogoditi sve najgore. Ti si praktičan i realan i želiš biti spreman na sve ishode i uopće ne primjećuješ kako unosiš u vezu pesimističku atmosferu, koja ubija radost i opuštenost.

  Tvoje najbolje osobine, usredotočenost na cilj, organizacija i perfekcija u vezi mogu biti ekstremno toksični i mogu navesti partnera da se pita čemu sve to.

  Vodenjak

  Ti pokušavaš zaštiti sebe, umjesto da daš sve od sebe. Ti si vrlo velikodušna i nesebična osoba, kad je u pitanju sve drugo i svi drugi osim tvog partnera. U prisnom odnosu, bježiš od prisnosti i nastojiš se sačuvati od svih gluposti, patetike i sentimentalnosti, umjesto da se otvoriš i prepustiš.

  Time povrjeđuješ i sebe i partnera i završavaš u nerazumijevanju, optužen za sebičnost i zatvorenost.

  Ribe

  Pretpostavljaš da će stvari nekako proraditi same od sebe i srediti se vremenom, umjesto da razgovaraš o problemima. Partner ima dojam da nisi prisutan i da ti nije stalo, da si stalno u svom svijetu u koji on nema pristup i općenito ima doživljaj da ti smeta i remeti te, da je suvišan i da si sam sebi dovoljan.

  On nema pristup u bogatstvo tvog unutrašnjeg života, ako mu to ne omogućiš. A to se neće dogoditi samo od sebe, piše portal Atma.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Solaris favorit protiv POŠK-a na otvaranju prvenstva, bit...

  Solarisu i POŠK-u pripala je čast da otvore novu sezonu vaterpolskog Prvenstva Hrvatske. Utakmica u Crnici na rasporedu je u petak, s početkom u...

  FOTO Mališani gradskih vrtića izvode prigodne programe u...

  Mališani gradskih predškolskih ustanova na ulicama i trgovima izvode prigodne programe posvećene Danu grada Šibenika i blagdanu sv. Mihovila.

  Osigurano financiranje nove kanalizacije u Drnišu

  Grad Drniš je objavio da je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo odluku o financiranju projekta "Izgradnja dijela kanalizacijskog sustava Drniš – zapad 2"....

  Šibenka ostala bez važnog igrača, Milačić unatoč tome...

  Sezona nije ni počela, a Šibenka se već našla u problemima. Ostala je, naime, bez Nabe Echolsa, američkog playmakera koji je trebao biti važna...

  NAJNOVIJE

  Solaris favorit protiv POŠK-a na otvaranju prvenstva, bit će to sudar donedavnih suradnika

  Solarisu i POŠK-u pripala je čast da otvore novu sezonu vaterpolskog Prvenstva Hrvatske. Utakmica u Crnici na rasporedu je u petak, s početkom u...

  FOTO Mališani gradskih vrtića izvode prigodne programe u sklopu Dana grada Šibenika

  Mališani gradskih predškolskih ustanova na ulicama i trgovima izvode prigodne programe posvećene Danu grada Šibenika i blagdanu sv. Mihovila.

  Osigurano financiranje nove kanalizacije u Drnišu

  Grad Drniš je objavio da je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo odluku o financiranju projekta "Izgradnja dijela kanalizacijskog sustava Drniš – zapad 2"....

  Šibenka ostala bez važnog igrača, Milačić unatoč tome pozitivan

  Sezona nije ni počela, a Šibenka se već našla u problemima. Ostala je, naime, bez Nabe Echolsa, američkog playmakera koji je trebao biti važna...