Od 27. do 29. rujna vas očekuje još jedan ‘Taste like… Skradin, Drniš, Bilice’, u sklopu kojeg ćete imati priliku kušati vrhunska jela, spravljena od namirnica karakterističnih za ovo podneblje, i to svakoga dana na drugoj lokaciji, od 18 sati, počevši u petak, 27. rujna u Skradinu, zatim u subotu, 28 rujna u Drnišu i u nedjelju, 29. rujna u Bilicama. Za ukusan spoj tradicionalnog i modernog pobrinut će se lokalni chef Dino Bebić te gostujući Vedran Stojanac, a uz to ćete moći uživati i u vrhunskim vinima naših vinara te svirci DJ Mike, DJ MengRena, Klape Bunari te Zaratino Banda.
I ovu godinu, drugu zaredom, Turističke zajednice Skradin, Drniš i Bilice nastavljaju s udruženim projektom ‘Taste like… Skradin, Drniš, Bilice’; eno-gastro događanjem u sklopu kojega ćete od 27. do 29. rujna moći uživati u ukusnim delicijama spravljenim od lokalnih namirnica, kombiniranih s vrhunskim lokalnim vinima te se dobro zabaviti uz svirke lokalnih glazbenika i DJ-a.
– Ovim projektom želimo razvijati i njegovati eno-gastro turizam u zaleđu Šibensko-kninske županije, nadovezujući se na masterplan razvoja turizma naše županije. Jedan od ciljeva projekta je da produžimo turističku sezonu te našim posjetiteljima pružimo malo drugačije i inovativnije eno-gastro iskustvo – poručuju direktorice TZ-ova Skradin, Drniš i Bilice.
‘Taste like… Skradin, Drniš, Bilice’ zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog pa ćete imati priliku isprobati inovativna jela pripremljena od lokalnih i domaćih namirnica, specifičnih za pojedino podneblje. Za ovogodišnje kombinacije okusa zaduženi su naš lokalni chef Dino Bebić te gostujući Vedran Stojanac.
Na meniju će se tako naći po dva jela specifična za Skradin, Drniš i Bilice, i to na sve tri lokacije pa ćete moći birati između arančina od telećeg rižota s pjenicom od češnjaka, pidoća u šalši s bobom i domaćom palentom te gnuda od svježeg sira s pršutom i kaduljom, s potpisom Dina Bebića i presane sporo kuhane svinjske oglavine u aromatičnim krušninm mrvicama i kremastoj krumpir salati, filea jadranske skuše u vučenom tijestu s kremom od krumira, mladog špinata i umaka od češnjaka te raguu od fazana s korjenastim povrćem, domaćom tjesteninom i ribanim zrelim sirom, s potpisom Vedrana Stojanca. Sva jela će se prodavati po pristupačnoj cijeni od 6 eura.
Svih šest jela moći ćete isprobati svakoga dana na različitoj lokaciji, a uz ove delicije ćete moći uživati i u dobroj kapljici naših lokalnih vinara. Uz dobru spizu i vino, neizostavan je i glazbeni program, za kojeg su zaduženi:
PETAK, 27. rujna, Skradin, Trgu Male Gospe od 18 sati, DJ MIKA
SUBOTA, 28. rujna, Drniš, Trg Poljana od 18 sati, KLAPA BUNARI I DJ MENGREN
NEDJELJA, 29. rujna, plaža nasuprot glavnog igrališta u Stublju, Bilice od 18 sati, ZARATINO BAND I DJ MENGREN