Jogurtica s miješanim voćem je jednostavna, ukusna i ne previše slatka torta za čiju izradu možete koristiti svježe voće ili ono iz tegle. Nataša je preporuča onima koji tek počinju pripremati slastice jer ne uzima puno vremena i jako je jednostavna za pripremu, prenosi Zadovoljna.hr.
Prije konzumiranja tortu je bitno dobro ohladiti, a iako je možete jesti u bilo kojem dijelu godine ljeti je pun pogodak.
Sada evo recepta.
Sastojci
250 g mljevenog petit keksa
200 g otopljenog margarina ili maslaca
50 g šećera u prahu
Jogurt krema:
500 ml vrhnja za šlag
800 g čvrstog jogurta
2 vrećice želatine u prahu (30 g)
8 žlica vode
4 žlice šećera
1 limenka voća po želji (koristila sam miješano voće)
dekoracija po želji
Priprema podloge za jogurticu s miješanim voćem
U zdjelu dodajte mljeveni keks, šećer u prahu i otopljeni margarin ili maslac, sve pomiješajte.
Smjesu istresite i rasporedite na pladnju s postavljenim obručem od 26 cm.
Podlogu stavite u frižider dok pripremite kremu.
Jogurt krema priprema
Voće po želji iz limenke istresite da se ocijedi.
Posebno u lončić dodajte želatinu i prelijte sa vodom, pomiješajte i ostavite da stoji 10 minuta.
U zdjelu ulijte vrhnje za šlag, te ga izmiksajte.
Dodajte čvrsti jogurt i šećer, sastojke sjedinite.
Primijetit ćete da se želatina stegnula, istopite ju tako da lončić držite iznad najmanje vatre, dok miješate.
Odmah polako dodajte želatinu kremi dok miksate.
Dodajte voće i sve pomiješajte špatulom.
Slaganje jogurtice s miješanim voćem
Kremu istresite i rasporedite na podlogu.
Sve zajedno stavite u frižider, najbolje preko noći.
Stegnutoj torti odvojite obruč.
Površinu ukrasite po želji.