Od Šibenika do Ibize: Bivši košarkaš Lovre u lovu na sto tisuća eura

foto:Marko Knežević
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lovre Kanjer, umjetničkim imenim Lawrence Klein, šibenski je DJ koji predstavlja Hrvatsku na svjetskom natjecanju na Ibizi gdje ima priliku osvojiti jednogodišnji ugovor vrijedan 100 tisuća eura.

Iako rođen u Zadru, Lovre je odrastao u Šibeniku gdje trenutno i živi, a do odlaska na fakultet u Splitu uspješno je igrao košarku za tadašnju Šibenku.

– Tokom studiranja košarka je pala u drugi plan, a glazba došla u prvi. Po zanimanju sam magistar ekonomije, a priča sa glazbom koja je krenula iz ljubavi i strasti je postala profesionalna te sam sad DJ i producent elektronske glazbe. Elektronska glazba me zanima jako dugo, sjećam se da sam je intezivnije počeo pratiti kad sam 2000. godine došao preko jednog prijatelja do kazete sa snimkom nekog DJ seta sa Millennium 2000 partya.  Ozbiljno počinjem pratiti elektronsku glazbu i posjećivati partye i festivale nakon aktivnog prestanka bavljenja košarkom 2007. godine, priča nam Lovre i otkriva da je priča oko DJ-inga je krenula sasvim slučajno zahvaljujući kolegi i prijatelju koji se time bavio.

foto:Marko knežević
foto:Marko knežević

Svoj prvi službeni DJ nastup imao je početkom 2011. godine u Makarskoj sa kolegom Antom koji ga je uveo u svijet DJ-inga.  Četiri godine kasnije krenuo se ozbiljnije  baviti produkcijom vlatite glazbe, te ove godine izbacio svoja prva dva EP-a sa po tri trake (Whispers i Rising) za dvije izdavačke kuće.

Lovre je krajem travnja pobijedio na Burn Residencju, jednom od najvećih svjetskih DJ natjecanja  koje otvara mogućnost dobivanja pet tjedana rezidencije u nekom od klubova na Ibizi i konačnom pobjedniku natjecanja osigurava jednogodišnji ugovor u vrijednosti 100 tisuća eura.

foto:Marko Knežević
foto:Marko Knežević

– Tom pobjedom sam osigurao kartu za Ibizu gdje ću se sa još 25 kandidata koji dolaze širom svijeta boriti za glavnu nagradu. Na Mix Off večeri u Zagrebu je bilo nas pet finalista iz različitih krajeva Hrvatske, a to su bili: Isan Hets iz Pule, Mistress Milea iz Slavonskog Broda, Miss Myssticque iz Rijeke, Phoenix Kraundler iz Koprivnice i ja kao Lawrence Klein. Nas petero finalista je sviralo svaki po set od 30 minuta i na kraju je stručni žiri koji nas je ocjenjivao proglasio jednoglasno mene pobjednikom ovogodišnjeg Burn Residency natjecanja za Hrvatsku i time mi omogućio da predstavljam Hrvatsku na svjetskom natjecanju na Ibizi, priča nam Lovre o natjecanju na Ibizi koje počinje danas.

foto: Marko Knežević
foto: Marko Knežević

Za šibenski DJ scenu ima same pohvale i smatra da se zadnjih nekoliko godina uistinu uzdignula i obogatila nakon nekoliko godina stagnacije.

– Skoro nema vikenda da nema barem jednog partya bilo to u Šibeniku ili u županiji. Ima dosta dobrih mladih DJ-a koji su talentirani i čije vrijeme tek dolazi dok ima i dosta iskusnijih koji su držali i gradili scenu svih ovih godina. Na ovom području je elektronska glazba uvijek bila dobro zastupljena što se vidi i po tome da stvarno ima dosta publike koja obilazi brojne partye. Dolaskom stranih festivala u Tisno i na Obonjan je dodatno pridonjelo uzletu scene i da se publika upozna sa novim stilovima koji su manje zastupljeni kod nas. Volio bih da se domaća publika više otvori prema novom zvuku koji se već neko vrijeme sluša diljem Europe i Svijeta, te da se odmakne od klasičnog tech house-a i zastarjelog zvuka. Mislim da iz godine u godinu možemo samo napredovati i širiti broj zaljubljenika u ovakvu vrstu glazbe, te da bi bilo lijepo da dođe još koji ozbiljniji festival u blizinu Šibenika i time dodatno ucrta Šibensku županiju kao party destinaciju, otkriva svoje viđenje šibenske DJ scene.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.