Brzinska slastica za ručak

Nina Mrvica složila recept za čupavi kolač kojem nitko ne može odoljeti

Nina Mrvica/Bake me/Screenshot

Postoje ti jednostavni i brzi kolači koji mi izmame osmijeh na lice, podsjete na djetinjstvo i uljepšaju neka kišna jutra. Ovo je definitivno jedan od takvih. Ako tražite comfort food, kolač za kavu i prijateljice ili nenadani posjet, tada ste došli na pravu stranicu na blogu. Jedan mali kolačić koji je sve to, piše šibenska food blogerica Nina Mrvica na svom Bake me blogu.

SASTOJCI
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 200 g šećera
  • 1 jaje L veličine
  • 500 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • korica limuna
  • 450 g marmelade od marelice
  • 50 g mljevenih badema

DODATNO

  • šećer u prahu za posipanje
PRIPREMA
  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.Pripremite okrugli kalup promjera 26 cm. Dno mu obložite papirom za pečenje,a rubove namastite.
  2. Maslac i šećer pjenasto izradite. Dodajte im jaje i koricu limuna. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. Brašno potom dodajte smjesi maslaca i šećera pa rukama ili pomoću nastavka kratko povežite tijesto. Tijesto ne treba biti glatko ni sjajno, dovoljno je samo da ga povežete.
  3. Polovicu tijesta prebacite u pripremljen kalup i prstima utisnite po dnu.
  4. Tijesto premažite marmeladom od marelice.
  5. Preostalo tijesto pomiješajte s mljevenim bademima i smrvite po sloju marmelade.
  6. Kolač pecite 45-50 minuta, odnosno dok gornji sloj lijepo ne porumeni.
  7. Kolač ohladite prije posluživanja pa ga pospite šećerom u prahu.
  8. Nina Mrvica/Bake me
    Nina Mrvica/Bake me

    Zavirite na blog šibenske food blogerice Nine Mrvica i otkrijte još predivnih recepata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.