Food blogerica Nina Mrvica donosi recept za krafne u obliku zvjezdica, prave male adventske poslastice od prženog tijesta. Recept za njih je, kao i onaj s bloga za domaće krafne, ali Nina ih radila sa suhim kvascem. Krafne su mekane, pjenaste i prepune okusa.
– Ako vam djeluju komplicirano, zaista nisu. Vjerujte mi, baš ih je jednostavno napraviti. Bitno je da tijesto dobro izradite i da ga pustite da lijepo naraste – kaže vlasnica bloga Bake me
Kada tijesto razvaljate na 1 centimetar debljine utisnite rezač za kekse u obliku zvjezdice, a njezin je okvirnog promjera 8 centimetara. Možete raditi malo manje ili veće krafne. Nakon što ste izrezali oblik, krafne ostavite 20-ak minuta pokrivene i zatim ih ispržite. Važno je da ih pržite na umjerenoj vatri.
Punjenje je od jagoda, Nina je koristila kupovnu marmeladu, a vi možete koristiti bilo koju vrste marmelade ili kreme. Krafnice možete umočiti u šećer pomiješan s cimetom ili samo posuti šećerom u prahu.