Kuhačom protiv korone

Nedjelja je dan za počastiti se: Isprobajte tortu od mrkve i maslinovog ulja s potpisom chefa Sučića

Mate Sučić, 25-godišnji chef čije su umijeće kuhanja već prepoznali neki od najpoznatijih domaćih i regionalnih kuhara, ove nedjelje za čitatelje Šibenskog portala pripremio je recept za neodoljivu tortu od mrkve.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 2 šalice šećera
  • 1 kg mrkve naribane
  • 2 naribane jabuke
  • 4 šalice glatkog brašna
  • 2 šalice maslinovog ulja
  • 2 praška za pecivo

Glazura:

  • 300 g čokolade
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 8 žlica ulja

Krema od mascarponea:

  • 1 kg mascarponea
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 vrećica bourbon šećera ili vanilin šećera
  • 1 – 2 žlice šećera u prahu
  • cimet
  • med od kadulje (može i neki drugi)

Priprema:

Jaja, šećer i vanilin šećer mikserom pjenasto umutiti. Ostale sastojke sve zajedno pomiješati u posudi, pa na kraju lagano umiješati tučena jaja. Smjesu izliti u namašćen kalup i peći oko 40 minuta na 160 stupnjeva. Pečenu tortu preliti glazurom i pustiti da se ohladi.

Sa strane kratko izmiksati mascarpone i šećer, zatim ulijevati tučeno slatko vrhnje i miješati dok ne dobijete gustoću kreme. Aromatizirati kremu s medom i cimetom.

Dobar tek!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.