Tone brašna iznijeli su građani Hrvatske proteklih dana iz trgovačkih centara, a nakon toga počeli su mahnito kupovati kvasac. Ako ste među onima koji bi htjeli pripremiti domaći kruh, ali bez brašna i kvasca, donosimo vam recept za zdravi proteinski kruh.
Sastojci:
- 4 jaja
- 500 grama posnog sira
- 250 grama zobenih pahuljica
- 2 žličice soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 6 žličica sjemenki po želji
Upalite pećnicu na 180°C, a kalup za kruh namažite maslacem i obložite papirom za pečenje.
U zdjelu stavite jaja i izmutite ih. Dodajte sol, posni sir, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sjemenke. Sve dobro izmiješajte do kompaktne smjese. Smjesu prebacite u kalup i zagladite te pospite s još malo sjemenki ukoliko želite.
Kruh pecite otprilike 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečen – ukoliko ona izlazi suha, kruh je gotov. Dobar tek.