Ne može lakše: Recept za omiljen francuski kolač s trešnjama

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ulazak u sezonu trešanja možete obilježiti pripremom slastice koja će ljubitelje ove voćke oduševiti okusom i lakoćom pripreme. Naravno, to je dobar stari clafoutis, tradicionalni francuski kolač s trešnjama nastao u pokrajini Limousin kojem mnogi ne mogu odoljeti u ovo doba godine, piše portal Zadovoljna

SASTOJCI ZA CLAFOUTIS:

– 30 dag trešanja
– 3 velika jaja
– 300 ml mlijeka
– 6 dag šećera
– 6 dag oštrog brašna
– 1 mala žlica maslaca
– prstohvat soli

PRIPREMA CLAFOUTISA:

1. Mikserom izmiješajte jaja sa 6 dag šećera i prstohvatom soli. Dodajte brašno, a zatim i mlijeko pa sve dobro izmiksajte. Ostavite smjesu da miruje 20-tak minuta.

2. Trešnje operite i izvadite iz njih koštice. Keramički protvan za pečenje ili bilo koji deblji metalni protvan premažite malom žlicom maslaca. Na dno protvana poslažite trešnje i prelijte ih pripremljenom smjesom.

3. Stavite protvan u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite između 40 i 50 minuta tj. sve dok clafoutis ne poprimi tamniju zlatnožutu boju.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.