Najveći problemi žena koje nikako da se riješe statusa ‘single’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pronalazak pravog partnera i nije baš jednostavna stvar. Iako to možda ne mislimo, često je problem upravo u nama, jer zbog lažnih uvjerenja ne uspijevamo pronaći tu posebnu osobu. Donosimo 6 najčešćih lažnih uvjerenja i načine na koje ih možete promijeniti kako biste mogli pronaći iskrenu, jedinstvenu i pravu ljubav.

1. Mislite da se muškarcima sviđa određeni tip žena. Ako idealizirate određeni tip žene, vjerojatno ćete misliti da i muškarci misle isto kao i vi. Međutim, niste u pravu. Kada su žene u pitanju, muškarci imaju različite ukuse, a što je još važnije, ne vole površne žene. Njima je najvažnije da se žena dobro osjeća u svom tijelu i da je sigurna u svoj izgled i inteligenciju. Ako i sami imate ovaj problem, obavezno radite na stvaranju jačeg samopouzdanja.

2. Uspoređujete se s drugim ženama. Usporedba je nešto najgore što možete učiniti, jer obično završi omalovažavanjem vlastitog izgleda i vrijednosti. Bez obzira smatrate li da ste bolji ili lošiji od druge osobe, negativnost i ljubomora će biti ukorijenjeni u nesigurnosti i nedostatku ljubavi prema sebi. Počnite drugačije gledati na osobe oko sebe. Fokusirajte se na njihove (ali i svoje) dobre i lijepe strane. Ne ustručavajte se dati kompliment pa ćete i sebe vidjeti u boljem svjetlu, piše Cosmopolitan.

3. Smatrate da morate glumiti kako biste privukli savršenog muškarca. Najveći problem je kada mislite da niste dovoljno dobri i da morate glumiti kako biste privukli pažnju muškarca koji vam se sviđa. Međutim, jedini način da stvorite trajnu, održivu i bezuvjetnu vezu punu ljubavi je da budete ono što jeste. Ništa drugo ga neće zadržati pored vas. Dajte si šansu biti veseli i opušteni. Ne postoji ništa privlačnije od žene koja je svjesna koliko vrijedi i koja zna što hoće.

4. Zacrtali ste kakav treba biti vaš idealni muškarac. Sigurno je najbolje pronaći partnera koji je savršen u svemu. Međutim, za to postoji mala mogućnost. U glavi možda imate sliku kakav bi on trebao biti i ne želite ništa drugačije od toga. Umjesto da se fokusirate na njegov fizički izgled, obratite pažnju na njegove osobine. Njegova strast i ambicije su mnogo važnije od super posla kojim se bavi (a koji ga vjerojatno ne čini sretnim). Umjesto savršenih fizičkih atributa, potražite muškarca koji posjeduje razvijen i otvoren duh. Fokusirajte se na kvalitete koje se kriju ispod površine, jer će upravo oni utjecati da Vaš zajednički život bude baš onakav kakav želite.

 

5. Vaša riječ mora biti posljednja. Igranje igrica nije zabavno na duge staze i samo stvara osjećaj nepovjerenja i konkurencije u vezi. Kada između partnera vlada vječita borba tko će voditi glavnu riječ, tu mora postojati i strah od ranjivosti. To je zbog toga što smatrate da jedino kontrolom i dosljednošću možete dokazati svoju nadmoć. Međutim, ono što će se dogoditi je to da će on postati nezainteresiran i otići, a vi ćete ostati slomljenog srca. Umjesto toga, pokušajte biti na istoj strani, pronaći kompromis i da oboje jednako dajete i primate. Uostalom, ako pokušate, shvatit ćete da je odličan osjećaj diviti se, ali i biti predmet divljenja.

6. Mislite da je prekasno za sve. Ako sami sebe uvjerite da ste propustili šansu, doći ćete u situaciju da se prestanete nadati. U suštini, sami sebi govorite da ono što istinski želite, jednostavno ne možete imati. Sami sebe odbijate prije nego što ste i imali priliku biti odbijeni. Zaboravite na stare navike i počnite razmišljati pozitivno. Uvjerite sami sebe da na svijetu postoji osoba koja čeka samo vas. Zaboravite na brigu i počnite vjerovati da će se i vama dogoditi dobre stvari. Ljubav se ne može isplanirati, ona se jednostavno dogodi. I dok čekate “onog pravog”, pokušajte ostvarite bolju i ljepšu vezu sami sa sobom.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.