" "
Više

    " "

    Kuhačom i poljoprivredom protiv korone

    Na polju uberi, kod kuće spremi: Chef Mate Sučić otkriva recept za najslasnija jaja sa šparogama

     

    Mate Sučić, 25-godišnji chef čije su umijeće kuhanja već prepoznali neki od najpoznatijih domaćih i regionalnih kuhara, zbog koronavirusa morao je zatvoriti svoju Konobu Campanelo u Sučićima, ali to ga nije spriječilo da i dalje bude aktivan. Sa svojom obitelji svakodnevno radi na polju gdje u sklopu OPG-a Sučić uzgaja raznovrsne kulture, a u suradnji sa Šibenskim portalom svakog vikenda pripremat će po jedan recept s namirnicama koje su lako dostupne, a sve po filozofiji spajanja tradicije i modernog, odnosno tradicionalnih, iskonskih namirnica s naših prostora pripremljenih na moderan i zanimljiv način.

    – Želja mi je bila u ovo teško i turobno vrijeme razveseliti građane s malim tajnama kulinarstva. Iznimno sam sretan što je Konoba Campanelo prepoznata i što smo uspjeli ove zime dovesti neke od najpoznatijih hrvatskih zvijezda gastro scene kako bi našim gostima ponudili nešto novo, a tako ćemo nastaviti i sljedeće sezone – najavio je Mate Sučić.

    Gosti mladog chefa u Campanelu već su upoznati s njegovom kulinarskom filozofijom, a Sučić je sada odlučio podijeliti male tajne kuharstva i s čitateljima Šibenskog portala.

    – I u ovim teškim vremenima svatko od nas može pronaći način za uživanje i tako ispuniti vrijeme. Ja osobno, dok ne radim u svojoj Konobi Campanelo i ljeti u ‘La belle Vie’ restoranu u Vodicama, uživam baveći se poljoprivredom. Sve što se radi, treba se raditi sa srcem i mislim da je to jedina tajna uspjeha u ovim trenucima, a kako je kuhača moja neizostavna zanimacija, s vašim čitateljima dijelit ću neke tajne kuhanja i recepture kako bi svi skupa što brže i lakše prebrodili ovu situaciju. Udružite se i zajedno s obitelji kuhajte, uključite i djecu, zabavite se – poručio je chef Sučić.

    Jaja sa šparogama na moderan način

    Sastojci za četiri osobe:

    • 60g šparoga
    • 50g kapule
    • 30g domaće suhe pancete
    • 6 jaja
    • Kiselo vrhnje(kao dodatak jelu po zelji)
    • Sol
    • Maslinovo ulje
    • Maslac
    • Ružmarin

    Šparoge kratko blanširamo, ohladimo i zatim nasjeckamo na manje komadiće. Kapulu i pancetu isjeckamo na kockice i na tavu stavimo malo maslinovog ulja. Dodajemo kapulu da se malo zašufiga, a nakon toga kratko dodajemo pancetu isjeckanu na kockice i na samom kraju prethodno blanširane i isjeckane šaproge. Kad smo to napravili, u drugu posudu stavimo šest jaja i mutimo ih pjenjačom. Dodajemo im namirnice koje smo obradili na tavi, sve skupa promiješamo i raspodijelimo u četiri kesice za zamrzavanje. Zatvorene vrećice stavljamo u vodu koju smo prethodno stavili da vrije. Otprilike pet do osam minuta vrećice držimo u kipućoj vodi. Po opipu kesice možete provjeriti je li jaje poširano.

    Zbog kuhanja jaja u vrećici za zamrzavanje, dobit ćete roladu i na taj način jelu dati atraktivniji, moderan izgled.

    – Tajna ovog recepta je izbjeći masnoću jaja, a dobit ćete sočno jelo s lijepim okusima i sezonskim namirnicama. Po želji možete, kada rolada bude gotova, kratko je prepeći na maslacu i obogatiti s malo ružmarina da se aromatizira, ili bilo kojom drugom mediteranskom biljkom poput kadulje, majčine dušice i tako dalje. Ovo je samo jedna varijacija, a vi sebi možete i pustiti maštu na volju i umjesto šparoga koristiti bilo koje drugo povrće ili suhomesnate proizvode – poručuje chef Sučić kojeg možete pratiti na Facebooku Konoba Campanelo, njegovom privatnom Facebooku ili Instagramu, 

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    NAJNOVIJE

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...