Šesto izdanje na Martinskoj

Membrain festival i ovo ljeto u Šibenik dovodi najbolje od internacionalne nezavisne bass scene

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šesto izdanje Membrain festivala bit će održano od 5. do 8. kolovoza 2021. godine na lokaciji kampa Martinska na samom ulazu u šibenski kanal. Kroz četiri dana programa na tri bine izmijenit će se preko 50 DJ-eva iz Hrvatske, Europe i iz svijeta – priopćili su iz udruge Park.

Drum and bass, Dubstep i Half-time najzastupljeniji su glazbeni žanrovi ovog ljeta na Membrain festivalu, a promovirat će se i ostali smjerovi na sceni poput – Jungle, Dub, Liquid, Neurofunk.

– Imena koja svakako treba istaknuti su Youngsta, jedna od glavnih britanskih figura dubstepa i prepoznatljivo lice na velikim festivalima tog žanra te novozelandski duo Truth, internacionalno prepoznati i priznati dvojac na dubstep sceni. Izlomljene ritmove DnB-a predvodit će DLR i Mako okupljeni u bristolskom projektu OneMind te njihov sunarodnjak Amoss koji već čitavo desetljeće promovira svoj izričaj po gotovo svim kontinentima. Jedinstveni zvuk Half-timea donosi legenda berlinske scene Presha, inače vlasnik kultnog Samurai Music labela te poznati belgijski kolektiv The Untouchables. Svakako valja spomenuti i Nizozemca Coco Bryce, predvodnika Jungle zvuka na festivalu, koji se zadnjih godina prometnuo u jedno od najzanimljivijih imena tog žanra – poručili su organizatori.

I ove godine uz šaroliko internacionalno društvo na Membrainu nastupaju i hrvatska DJ imena, i to od Osijeka, preko Zagreba, Zadra, Splita i Šibenika. Redom su to istaknuti sudionici domaće scene: Vrh, Minimalist, Sapleo, FrenkyBoy, LucyLyu, Vizitor, Vexi, Nobru, Fullstep Phil, Kl Audio i Lowre Glant.

 – Membrain Festival od početka za ciljeve ima promociju domaće elektroničke scene, njenih autora, Dj-eva, labela, promotora i organizatora. Isto tako, Membrain savršeno kombinira najbolje od nezavisne bass glazbe iz europskih prijestolnica Londona, Amsterdama i Berlina s mediteranskom klimom i doživljajem jedinstvenim samo za hrvatsku obalu. Nadamo se da ćemo i ovo ljeto u Šibeniku napraviti pravi mali raj za sve ljubitelje festivala – poručili su glavni organizatori Membraina, Davor Dedić i Igor Bergam.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.