Lutrija u potrazi za dobitnikom: Nemaju pojma tko je osvojio 90 milijuna eura

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Finska nacionalna lutrija Veikkaus priopćila je kako još uvijek čeka misterioznog dobitnika koji je u izvlačenju 9. veljače osvojio Eurojackpot u iznosu 90 milijuna eura što je, ujedno, i najveći osvojeni dobitak u povijesti te zemlje.

Dobitni listić uplaćen je u supermarketu Prisma u gradu Loimaa, u sjeverozapadnoj Finskoj, koji broji tek nešto više od 16 tisuća stanovnika. Na listiću je odabrana mogućnost ‘grupnog igranja’ u kojoj više igrača može zajednički uplatiti listić, dijeleći troškove i eventualni dobitak, što znači kako je moguće da nije riječ samo o jednom dobitniku već više njih, prenosi Jutarnji list.

Kako sretni dobitnik ili dobitnici nisu članovi programa vjernosti finske nacionalne lutrije i prilikom uplate nije korištena ‘kartica vjernosti’, identitet igrača još uvijek nije poznat. “Da su igrači članovi našeg programa vjernosti, glavni zgoditak bio bi izravno uplaćen na njihov tekući račun”, poručili su iz finske lutrije.

Sretni igrač ili igrači, imaju godinu dana za podizanje dobitka, a isto mogu učiniti jedino uz predočenje dobitne potvrde na blagajni ureda finske lutrije u Helsinkiju. Ovo je 14. po redu glavni dobitak osvojen u igri Eurojackpot u Finskoj, a kako bi proslavili najveći dobitak u povijesti svoje zemlje, sljedećeg vikenda lutrija Veikkaus organizirat će vatromet i proslavu upravo u gradu misterioznih milijunaša.

“Nadamo se da će vatromet probuditi dobitnike i da će se oni javiti, kako bismo svi zajedno popili tradicionalnu kavu koju pijemo sa svim našim dobitnicima. Poznato je kako su Finci među najvećim kavopijama na svijetu”, poručili su iz finske lutrije.

Posjetimo da je isto izvlačenje donijelo sreću i u Hrvatsku, a sretnim dobitnicima 5+1 dobitka iz Slavonskog Broda isplaćeno je više od 18 milijuna kuna.

Prošlog petka glavni dobitak nije osvojen i večeras, 23. veljače, igramo za 163 milijuna kuna.

Foto:Ilustracija


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.