Hrskave izvana, a iznutra sočne – pohane rolice od kruha idealan su doručak ili večera, a napuniti ih možete čime poželite. Kombinacije sastojaka idu mnogo dalje od klasika s pekmezom ili čokoladom, pa tako gastroblogeri hvale kobasice s cimetom ili maslac s jagodama, piše Punkufer.hr.
Nešto pitomiji, omiljeni nadjevi spajaju ploške banana s namazom od čokolade i lješnjaka, kao i svježi sir s pekmezom.Lažne palačinke spas su za višak kruha, a onaj koji je star barem jedan dan idealan je za pohanje jer bolje upija smjesu.
Dječje radosti, odnosno ‘sendvič’ od putra i pekmeza koji je žario i palio u osamdesetima poslužio je kao ideja za recept u nastavku.
Sastojci za pohane rolice:
10 kriški kruha ili tosta
40 g maslaca
10 žlica marmelade
3 jaja
3 žlice mlijeka
1/2 žličice cimeta
Priprema:
- Kruh narežite na kriške, malo razvaljajte valjkom za tijesto pa odrežite koricu.
- Premažite ga maslacem i marmeladom pa savinite u rolice.
- Rolice umočite u smjesu od jaja, mlijeka i cimeta pa ispržite.
Više pogledajte ovdje.