Laži o ljepoti koje biste trebali prestati vjerovati ali i poneka istina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prekrižene noge uzrokuje proširene vene: Laž

Budite slobodne prekrižiti noge kad god želite. Proširene vene uzrokuju zalisci koji imaju poteškoća s pumpanjem krvi iz nogu prema srcu. Kad ne funkcioniraju ispravno,  proizvode više krvi u venama nogu – koje se mogu vidjeti i na površini kože.

Rezanje zanoktica je loše za vaše nokte: Istina

Sjeckanje kožice oko noktiju povećava rizik od lomljenja noktiju i infekcija. To je također bolan postupak. Bolja alternativa bi bila da kožu oko noktiju gurate prema dolje, nakon što ih malo držite u vodi da se natope i omekšaju. Ne zaboravite losion na kraju!

Brijanje će dovesti do rasta debljih i jačih dlaka: Laž

Brijanje neće učiniti vaše dlake debljima. To će samo tako djelovati jer dlaku brijačem režemo skroz u osnovi. Dlaka je u dijelu do kože, pri svom korijenu, najdeblja i kada raste, taj najširi dio ostaje. Dlaka koja nikada nije obrijana pri vrhu se sužava. Ona koja je i jednom obrijana, nikada neće povratiti svoj tanki vrh.

Lak za nokte uzrokuje žute mrlje na noktima: Istina

Tamne nijanse kao što su crvena i tamnocrvena imaju više pigmenta koji se apsorbiraju u nokte. Kako biste to spriječili, kada vam nokti nisu nalakirani u neku boju, premažite ih barem lakom prirodne boje, kako vam nokti ne bi izgledali nezdravo.

Depilacija će smanjiti rast dlake: Istina

Depilacija voskom čupa dlake iz folikula i uzrokuje slabljenje dlake. Ako je radimo redovito, depilacija će smanjiti rast dlake do točke u kojoj folikul više neće moći proizvoditi dlake. Ovo zahtijeva dosta seansi depilacije i košta dosta bola. Ako je riječ o prestanku rasta dlake – govorimo o 2-3 desetljeća depilacije.

Pasta za zube uklanja prištiće: Polovična istina

Pasta za zube sadrži mentol, sastojak koji suši prištiće, međutim, ona također sadrži i druge sastojke koji mogu izazvati više štete iritirajući kožu oko bubuljice. Držite se provjerenih recepata kada je riječ o bubuljicama, koristite losion i kreme za čišćenje lica.

Spavanje na leđima na jastuku od satena sprečava bore: Polovična istina

Ovaj mit se također dobro drži, a njegova suština je da ćete na strani na kojoj uvijek spavate imati više bora ili dublje bore, nego na drugoj strani. Ima malo istine u tome. Kao što smo spomenuli, elastičnost kože će početi opadati s godinama, smanjenjem kolagena i elastina. Ipak – efekt samog načina spavanja na stvaranje bora je vrlo minimalan i neprimjetan.

izvor:vecernji list

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.