Više

    KOLAČ KOJI JE ZALUDIO INTERENET: Japanski souffle cheesecake od samo tri sastojka

     

    Sastojci

    • Sa kondenziranim mlijekom:
    • kalup Ø20 cm
    • 5 jaja sobne temperature
    • 225 g krem sira sobne temperature
    • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

    Kalup promjera 20 cm namazati maslacem.

    Izrezati krug i traku od papira za pečenje, traka treba viriti iz kalupa par centimetara. Papir premazati maslacem s jedne strane, pa za kalup zalijepiti nenamazanom stranom. Namazana strana će biti uz kolač. Na ovaj način kolač, koji će pri hlađenju malo pasti, će kliziti niz namazani papir i neće popucati.

    1. Kako će se torta peći u vodenoj kupelji, kalup izvana umotati u dva sloja Al-folije što će spriječiti prodiranje vode u kalup kroz šavove.

      Tako pripremljen kalup staviti u veću, dublju posudu

      S kondenziranim mlijekom:

      Zagrijati pećnicu na 160″C.

      Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa istući u čvrsti snijeg.

      Krem sir izmiksati pa dodati zaslađeno kondenzirano mlijeko. Kad se sir i mlijeko dobro povežu, dodati žumanjke i tući dok se ne dobije glatka smjesa.

      Na kraju, u 2-3 navrata lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

      Smjesu uliti u pripremljeni kalup.

      Kalupom par puta lagano kucnuti o ravnu površinu kako bi izašli mjehurići zraka (ja ga pustim da “padne” sa 1 cm visine) .

      Kalup staviti u posudu, uliti kipuću vodu da bude do pola visine kalupa i peći 40 minuta.

      Isključiti pećnicu i ostaviti tortu u njoj pola sata.

      Nakon pola sata izvaditi na rešetku i kad se potpuno ohladi izvaditi iz kalupa, skinuti papir i po želji posuti šećerom u prahu.

      Držati u hladnjaku, a prije posluživanja izvaditi par minuta na sobnu temperaturu.

      kolac

      S bijelom čokoladom:

      Zagrijati pećnicu na 170″C.

      Čokoladu izlomiti i otopiti nad parom. Dodati krem sir i miješati dok se i sir ne rastopi. Maknuti sa pare, dodati žumanjke i miješati dok se ne dobije glatka smjesa.

      Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa lagano umiješati u kremu u 2-3 navrata. Izliti u pripremljeni kalup.

      Peći u posudi sa vrelom vodom 15 minuta na 170″C, 15 minuta na 160″C, te 15 minuta u ugašenoj pećnici.

      Izvaditi na rešetku i kad se potpuno ohladi, izvaditi iz kalupa, maknuti papir i po želji posuti šećerom u prahu.

      Izvor/foto: Coolinarika

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Stručna delegacija pedagoga iz Seoula posjetila Dječji vrtić...

    U sklopu stručnog studijskog boravka u Hrvatskoj, Dječji vrtić 'Ljubica' šibenske gradske predškolske ustanove 'Smilje' posjetila je danas grupa od 45 voditelja i odgojitelja...

    Ovo je nova direktorica kluba sa Šubićevca, u...

    Hrvatski nogometni klub Šibenik dobio je novu direktoricu. Riječ je o Sabrini Buljubašić, koja će službeno biti predstavljena u petak, na presici uoči utakmice...

    Povodom Dana planeta Zemlje u Knjižnici predstavljanje slikovnice...

    U povodu Dana planeta Zemlje u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u ponedjeljak, 22. travnja u 12 sati bit će predstavljena slikovnica "Spasilačka služba". Slikovnica...

    NAJNOVIJE

    Stručna delegacija pedagoga iz Seoula posjetila Dječji vrtić ‘Ljubica’

    U sklopu stručnog studijskog boravka u Hrvatskoj, Dječji vrtić 'Ljubica' šibenske gradske predškolske ustanove 'Smilje' posjetila je danas grupa od 45 voditelja i odgojitelja...

    Ovo je nova direktorica kluba sa Šubićevca, u FK Sarajevu odradila je zapažen posao

    Hrvatski nogometni klub Šibenik dobio je novu direktoricu. Riječ je o Sabrini Buljubašić, koja će službeno biti predstavljena u petak, na presici uoči utakmice...

    Povodom Dana planeta Zemlje u Knjižnici predstavljanje slikovnice ‘Spasilačka služba’

    U povodu Dana planeta Zemlje u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u ponedjeljak, 22. travnja u 12 sati bit će predstavljena slikovnica "Spasilačka služba". Slikovnica...