Kolač od badema i agruma totalni je pogodak jer je jako sočan, a nema ni grama brašna, maslaca, a ni ulja. Možete ga peći u okruglom kalupu za tortu ili pravokutnom limu za pečenje, a svakako ih morate obložiti papirom za pečenje kako se kolač ne bi zalijepio.
Skuhajte agrume
Limune i naranču dobro operite (kupite nešpricane) i stavite u lonac vode. Poklopite pa kuhajte 30 do 40 minuta da omekšaju.
Ispasirajte
Kad se malo prohlade, prerežite ih i izvadite sjemenke. Ubacite ih u multipraktik ili usitnite u glatku masu pomoću štapnog miksera, piše Index Recepti.
Napravite smjesu za kolač
Jaja i šećer izmiksajte pa malo po malo dodajte oguljene mljevene bademe, prašak za pecivo, rum i ispasirane limune i naranču.
Ispecite
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kolač možete peći u okruglom kalupu za tortu ili pravokutnom limu za pečenje kojeg ste obložili papirom za pečenje.
Smjesu izlijte i poravnajte pa stavite u zagrijanu pećnicu da se peče 45 do 55 minuta. Izbadite, dobro ohladite i prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.