Više

  Horoskop

  Kakve su majke: Nema boljeg roditelja od Vage, mame Škorpioni najnapornije

   

  Svatko od nas ima drugačiji pogled na roditeljstvo i odgoj djece, a tu su i one čuvene rečenice koje smo svi bar jednom izgovorili: Ako moje bude ovakvo … ili: Ja to nikad ne bih učinila svom djetetu …

  Naravno, nema toga što nam je zapisano u zvijezdama, a da ne možemo promijeniti vlastitim izborima, ali možda će vam biti zanimljivo pročitati što nam govori Zodijak, koje nam naznake daje po pitanju kakve ćemo biti kao majke, piše Marieclaire.com.

  Ovan

  Najjači aduti: Povjerenje, samosvjesnost, snaga, neustrašivost

  Najveće slabosti: Natjecateljski duh, bijes, opsesija, sujeta, sebičnost

  Roditeljski stil: Vi ste prava mama ratnica! Mama Ovan na svemu što radi ostavlja svoj potpis, pa će tako biti i s vašim djetetom. Unaprijed razrađujete strategiju i odgajate djecu po točno utvrđenom planu.

  Bik

  Najjači aduti: Stabilnost, dobar ukus, pristojnost, upornost

  Najveće slabosti: Povlađivanje, sklonost ka materijalnom, sujeta, promjenjiva raspoloženja

  Roditeljski stil: Prvo posao, onda zabava – to je vaš roditeljski moto. Nekim danima vaša djeca će vas zvati sadistom, dok drugim danima neće biti mekšeg roditelja.

  Blizanci

  Najjači aduti: Prilagodljivost, mladenački duh, znatiželjnost, originalnost, kreativnost

  Najveće slabosti: Nedosljednost, kontradiktornost, nestrpljivost, nesposobnost slušanja

  Roditeljski stil: Vaša djeca će uvijek biti u dilemi kako ćete reagirati ili što ćete reći, nikad neće znati na čemu su.

   

  Rak

  Najjači aduti: Osjećajnost, predanost, sentimentalnost

  Najveće slabosti: Promjenjiva raspoloženja, strašljivost, ljubomora

  Roditeljski stil: Znak Zodijaka kome je majčinski instinkt duboko usađen u genetski kod. Ona se ponaša kao majka i prema prijateljima, obitelji, svima, pa će se lako naviknuti na najvažniju životnu ulogu. Sve će na vrijeme proučiti o trudnoći i odgoju djece, a posvećena je i brižna kao nijedan drugi znak horoskopa.

  Lav

  Najjači aduti: Samopouzdanje, kreativnost, razigranost

  Najveće slabosti: Previše energije, sebičnost, težnja za centrom pažnje i dramom

  Roditeljski stil: Karizmatična i kreativna mama Lav zaštitit će svoju djecu po svaku cijenu, odgajati ih tako da uvijek budu ponosni (kao ona) i bit će najdivnija, samo ako joj baš djeca ne stanu na put.

   

  Djevica

  Najjači aduti: Organiziranost, zdrave navike, visok intelekt

  Najveće slabosti: Osuđivanje, neurotičnost, previše analiziranja

  Roditeljski stil: Mami Djevici potrebno je malo više vremena da prihvati da je njihov život sada podređen djetetu. Ali, kada to shvati, potpuno će se posvetiti bebi, a sebe staviti u drugi plan.

  Vaga

  Najjači aduti: Strpljenje, neustrašivost

  Najveće slabosti: Nedosljednost, sujeta, snobizam

  Roditeljski stil: Mama Vaga svoje dijete stavlja ispred sebe i svakoga. Zna kako balansirati život, a iako nekad ispadne iz vlastite organizacije, lako se vrati. Postupa prema djeci kao prema zrelim ljudima, sve voli objasniti i saslušati.

  Škorpion

  Najjači aduti: Snaga, fleksibilnost, intuicija, snaga volje

  Najveće slabosti: Kontroliranje, paranoja, emocionalna nedostupnost, opsesivnost

  Roditeljski stil: Mama Škorpion je pomalo zastrašujuća mješavina kreativnosti i opuštenosti, a u isto vrijeme i pretjerane težnje da zaštiti i kontrolira djecu. Ma što da se događa oko nje, ona možda i ne primijeti, ali su joj djeca uvijek ispred očiju i na pameti, što mališani i tinejdžeri nikako ne vole. Prema mišljenjima mnogih, Škorpion je najnapornija majka Zodijaka.

  Strijelac

  Najjači aduti: Mudrost, smisao za humor, perspektivnost, avanturizam

  Najveće slabosti: Nestrpljenje, grubost, nabusitost, nedostatak stava, previše spontanosti

  Roditeljski stil: Pošto su navikle živjeti spontano i u svom ritmu, dijete je za njih velika životna promjena. Zbog toga im roditeljske obveze i predanost ponekad teško padaju, ali sklone su i da odu u krajnost i posvete se djeci u toj mjeri da postanu kronično iscrpljene.

   

  Jarac

  Najjači aduti: Tradicionalne vrijednosti, dosljednost, strpljenje, pažljivost

  Najveće slabosti: Anksioznost, stalna briga, preobazrivost, pesimizam, sumnjičavost, preozbiljnost

  Roditeljski stil: Autoritativne majke, koje djeci postavljaju jasne granice i pravila. Djecu će približiti tradiciji, jer je same jako poštuju, i kroz nju će ih i odgajati.

  Vodenjak

  Najjači aduti: Mladenački duh, originalnost, poštenje

  Najveće slabosti: Otuđenost, postavljanje previše granica, drama, popustljivost

  Roditeljski stil: Neobična i radoznala mama Vodenjak svaki čas mijenja roditeljske metode, i to bez prethodnog upozorenja. Svoju ulogu vidi kao veliko putovanje i dobro se na njemu snalazi.

  Ribe

  Najjači aduti: suosjećajnost, mašta, kreativnost, dobro njegovanje

  Najveće slabosti: Osjećaj krivnje, nestabilnost, sklonost manipulaciji

  Roditeljski stil: Mama Riba obožava sebe častiti darovima i putovanjima, ali isto želi priuštiti i svojoj djeci. Također, sve ono što ona kao dijete nije imala, mama Riba će učiniti sve da njezina djeca dobiju, piše portal Atma.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  FOTO ‘Dan ružičaste vrpce’: Učenice i učenici Medicinske...

  Učenice i učenici petog razreda Medicinske škole u Šibeniku, buduće medicinske sestre I tehničari opće njege, obilježili su i ove godine Dan ružičaste vrpce...

  Županija objavila natječaj za financiranje programa udruga iz...

  Župan Šibensko–kninske županije raspisao je Javni poziv za financiranje programa/projekata javnih potreba u kulturi Šibensko–kninske županije za 2023. godinu. Javni poziv je otvoren do 2....

  Birajte na što ćete u Arsena: Bubamarac za...

  Zahuktao se jesenski program u Kući umjetnosti Arsen, a sljedećih par dana očekuje nas raznovrstan program namijenjen različitoj publici. Vector Hack festival danas ulazi u finale...

  Dio Prvić Šepurine u petak, 7. listopada bez...

  Zbog kvara na cjevovodu u petak, 7. listopada do 15 sati vode neće imati mještani Prvić Šepurine, od centra prema punti i brdo.

  NAJNOVIJE

  FOTO ‘Dan ružičaste vrpce’: Učenice i učenici Medicinske škole dijelili letke o važnosti ranog otkrivanja raka dojke

  Učenice i učenici petog razreda Medicinske škole u Šibeniku, buduće medicinske sestre I tehničari opće njege, obilježili su i ove godine Dan ružičaste vrpce...

  Županija objavila natječaj za financiranje programa udruga iz područja kulture

  Župan Šibensko–kninske županije raspisao je Javni poziv za financiranje programa/projekata javnih potreba u kulturi Šibensko–kninske županije za 2023. godinu. Javni poziv je otvoren do 2....

  Birajte na što ćete u Arsena: Bubamarac za najmlađe, ZZ Quartet za fanove jazza i Horizont za ljubitelje plesa

  Zahuktao se jesenski program u Kući umjetnosti Arsen, a sljedećih par dana očekuje nas raznovrstan program namijenjen različitoj publici. Vector Hack festival danas ulazi u finale...

  Dio Prvić Šepurine u petak, 7. listopada bez vode

  Zbog kvara na cjevovodu u petak, 7. listopada do 15 sati vode neće imati mještani Prvić Šepurine, od centra prema punti i brdo.