Astro emocije

Kad se ljute: Djevica šuti, Lav će eksplodirati, a Strijelac vrijeđa

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Čak i ako se smatrate opuštenim ili smirenim čovjekom, neki okidači izazvat će provalu ljutnje koja je svakome nagonska reakcija, a ona ovisi i o temperamentu koji je zadan horoskopskim znakom. Da se ljutnja u Zodijaku ukratko i duhovito opisuje, ona bi izgledala ovako:

 

Ovan: Ubije vas

Bik: Gađa vas stvarima

Blizanac: Vrišti

Rak: Plače

Lav: Reži

Djevica: Ignorira vas šutnjom

Vaga: Zacrveni se i stišće zube

Škorpion: Ubije vas na spavanju

Strijelac: Pobjegne od vas

Jarac: Otpusti vas/sredi vam otkaz

Vodenjak: Poklopi vam slušalicu

Riba: Ostane u krevetu

Ovan

Bježite od ljutog Ovna. Samo bježite i sakrijte se. Ovan ne bijesni, on je stihija. Pričekajte da se smiri prije bilo kakvog pokušaja razgovora. Ovnove se smatra i bebama Zodijaka, a oni eksplodiraju bez primisli kako će to utjecati na druge. Oni nisu ti koji će prikrivati svoje osjećaje, bili ono dobri ili loši – pa kad su ljuti su zbilja ljuti. Moć njihovog bijesa je velika, no brzo će ugasnuti ako druga strana ostane smirena i ne reagira. Nakon toga se Ovan obično osjeća loše, no to ga neće spriječiti drugi put.

 

Bik

S Bikom imate mali prostor za brzo djelovanje – zamislite si vulkane, tihe, polako i dugo kuhaju dok ne eksplodiraju s puno lave. Brzo se ispričajte i pokažite žaljenje, to vas može spasiti od bijesa. Ako se Bik ljuti na vas, on će vam to dati do znanja suptilnim znakovima, na prvu će postati tiši i hladniji – no, ako ne reagirate, mogu bacati stvari, vikati, vrijeđati, prijetiti. Olakotna okolnost je što njima treba doista puno da ih naljuti.

 

Blizanac

Pripadnik ovog znaka će se derati i vikati na vas ako je ljut. Samo stojite tamo i glumite vreću za primanje verbalnih udaraca, sve će proći jednako brzo kao što je i došlo. Najbolje je ne odgovarati, samo ćete se uplesti u svađu. Budući da Blizanci vole pričati, nije čudno da ljutnju izražavaju kroz grube riječi, sarkazam i uvrede. Ipak, mogu biti i smireni, a tada će vam zadati kirurški precizan i bolan najniži udarac,

 

Rak

Ljutnja se kod pripadnika ovog znaka polako gradi, a definitivno ovisi o tome koliko ste ih puta i na koji način prešli. Ako vam je prvi put, samo će se duriti. Ispričajte se i neko vrijeme pazite da ga ne uvrijedite. Ako vam nije prvi put, budite oprezni, zakopat će sve svoje frustracije i biti samo pasivno-agresivan sve dok ne pukne jedan dan i naprosto vas prekriži proglašavajući najvećim neprijateljem.

 

Lav

Kad se pripadnik ovog znaka naljuti, oni idu korak dalje od ljutnje i završe u deliriju bijesa, doista se može čuti lavlja rika. Što je glasnija i intenzivnija njihova vika, oni se bolje osjećaju. Njihova taktika je napadačka, ne misle o tuđim osjećajima ni efektu njihovih riječi. Iako je vrlo vjerojatno da će vam oprostiti to s čime ste ih već naljutili, ne očekujte da će se poslije ispričati za svoje ponašanje, jer su preponosni, osobito ako su uvrijeđeni.

 

Djevica

Pripadnicima ovog znaka nije osobito ugodno iskazivati gnjev, stoga ga zadržavaju koliko god mogu i upravo zbog njega imaju brojne želučane i probavne probleme. Oni će tako vješto šutjeti i suzdržavati se govoreći da je sve u redu, da će svi oko njih ostati iznenađeni nakon što ljutnja napokon izađe. Obično se kod njih ne radi o tome što se dogodilo maloprije, već je uzrok nešto iz daleke prošlosti. Tada mogu plakati od razočaranja i lupati vratima.

 

 

Vaga

Ne postoji stvar na svijetu koju Vaga mrzi više od sukoba, a upravo zato će se ljuta Vaga zajapuriti, zacrvenjeti i stiskati zube. Ako odluče da je njihov bijes posve opravdan, ponašat će se ekstremno iracionalno. Na kraju svega, vjerovat će kako nisu u ničemu pogriješile i vrlo vjerojatno će se ljutiti još danima, uzevši sebi za pravo da vas kazne.

 

Škorpion

Njihov bijesni pogled poslat će vam trnce niz kralježnicu, a stvari koje će im izlaziti iz usta zvuče kao da su iz psihopatskog filma – brutalne. Škorpione nije lako izbaciti iz takta, no ako se to dogodi – pripazite se. Oni nisu znak koji lako i brzo oprašta te oni nikad ništa ne mogu “samo pustiti” ako su se već naljutili.

 

Strijelac

U svađama su pripadnici ovog znaka poprilično iracionalni i nemaju poštovanja prema tuđim osjećajima. Napadat će drugu stranu bez plana, a iz faze vikanja prelazit će u fazu plača. Ipak, jednom izneseni stav ne mijenjaju, a potrebno im je puno uvjeravanja da oproste tuđe uvrede. Za njih je najbolje da ne ulaze u rasprave odmah, već da važnije odluke prespavaju.

 

Jarac

Pripadnici ovog znaka ljutnju shvaćaju vrlo ozbiljno i obično je ne izražavaju sve dok netko zaista ne prijeđe njihove granice. Mogu razbiti ono što im se nađe pri ruci, no prije će lupiti sa svojom rukom nego s nekom stvari. Postat će iznimno kritični i sasipati vam sve negativno o vama u lice tako da ćete ostati zatečeni. Iznimno bijesni, u stanju su šokirati sve oko sebe svojim ponašanjem.

Vodenjak

Njihova prva linija obrane je šutnja i prestanak pričanja s vama, a tada će oni sjesti u auto ili izaći u šetnju te sami sa sobom provesti sate. Najbolje je da ih pokušate ignorirati dok sami sebe ne smire. Ako to ne mogu, nema va, pomoći i slušat ćete ih satima u kojima ćete se osjećati kao na mučilima. Budući da su poprilično smireni, ovi scenariji su rijetki.

 

Ribe

Pripadnici ovog znaka obično su preosjetljivi, a kako ne vole da njihovi osjećaju budu povrijeđeni, trude se da to ne rade niti drugima. Ipak, izgube li živce, priredit će pomalo teatralne scene i tražiti samoću. Nakon što se ohlade, a to je brzo, imaju snažnu potrebu odmah izgladiti situaciju. Čak će i sami tražiti oprost, pa i kada objektivno nisu krivi. No kako tuđe komentare često doživljavaju kao vlastitu kritiku, to im je način da izbalansiraju odnos, piše 24sata.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.