Jesu u japankama? Češki ministar upozorio sunarodnjake da obuzdaju pustolovni duh

Twitter/HGSS
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Češki ministar vanjskih poslova samo je u pozorio Čehe na moguće probleme, a HGSS je na Twitteru dočarao kako stvari zaista stoje.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) ponovno se oglasila urnebesnim tweetom uz kojeg su stavili vijest o spašavanju dviju turistica u srijedu navečer na području Plitvičkih jezera.

“#onokad se trudiš objasnit svima da su Česi na Biokovu u cipelicama/japankama samo urbani mit pa ti grandiozno otvore sezonu…”, stoji na Twitteru HGSS-a.

se trudiš objasnit svima da su Čehi na Biokovu samo urbani mit pa ti grandiozno otvore sezonu … #112http://www.gss.hr/novosti/izgubljeni-na-mrsinju/ 

Kako piše na njihovoj službenoj stranici, na području Općine Plitvička Jezera, točnije predjelu Mrsinja, dvije strane državljanke su predvečer krenule u šetnju prema vrhu Mrsinj kako bi posjetile istoimeni stari grad poznat kao mjesto gdje su stolovali biskupi i gdje je bilo sjedište Krbavske biskupije davne 1185. godine

Budući da se nisu uspjele vratiti prije mraka, a sa sobom nisu imale rasvjetu kao ni drugu potrebnu opremu za planinarenje, skrenule su s puta u sasvim suprotnom smjeru. Brzom reakcijom spasioca HGSS Stanice Gospić, Ispostave Korenica “izgubljene djevojke” su pronađene te u pratnji spasioca ispraćene do svoga hostela.

Kako Česi često imaju sličnih problema na odmoru na Jadranu, o tom se oglasio i češki ministar vanjskih poslova Lubomir Zaoralek koji je pozvao sunarodnjake da na odomoru budu pažljivi zbog rizika od terorističkih napada i da malo zauzdaju svoj pustolovni duh kako bi izbjegli tragedije.

Zaoralek je naglasio na Česi često precjenjuju svoju snagu u planinama ili na moru. Zbog toga ih, primjerice, desetak godišnje gine u Hrvatskoj, njihovoj najdražoj turističkoj destinaciji, prenosi agencija ČTK.

Upozorio je i one Čehe koji će na odmor u razne resorte u Egiptu, Tunisu ili Turskoj da moraju biti svjesni da mogu završiti u opasnoj zoni ako ih napuste. “Nažalost, treba biti pažljiv i u nekim europskim zemljama koje su bile metom terorističkih napada”, kazao je Zaoralek.

Ministarstvo vanjskih poslova namjerava otvoriti konzularne agencije u popularnim odmaralištima u Hrvatskoj, Bugarskoj i Španjolskoj. Također, u Hrvatskoj i Bugarskoj češki će policajci tijekom sezone pomagati domaćim policajcima.

izvor:rtl


Pratite nas i na društvenim mrežama: