Njoki se inače rade od krumpirovog tijesta, ali ako nemate vremena za kuhanje krumpira i doradu tijesta, mi vam donosimo izvrstan recept s kojim će vaši njoki biti na stolu za 15 minuta!
Sastojci
- 400 grama svježeg ili posnog sira
- 200 grama oštrog brašna i dodatno još malo za posipanje i valjanje njoka
- 3 veća ili 4 manja žumanjka
- Pola žličice soli
- Malo papra
U lonac stavite kuhati posoljenu vodu. Dok voda kuha, pomiješajte sastojke i zamijesite tijesto. U njega možete dodati i ribani parmezan ili špinat prethodno blanširan i ispasiran. Oblikujte duguljaste valjke i nožem režite njoke. Stavite ih kuhati u kipuću vodu. Kad isplivaju na površinu, ostavite ih kuhati još dvije minute. Servirajte njoke uz omiljeni umak. Možete ih jesti u slanoj i slatkoj varijanti.
Dobar tek!