Podloga ili baza:
– 50 g integralnog keksa
– 25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
Krema:
– 100 g grčkog jogurta
– 50 g svježeg krem sira
– 75 g slatkog vrhnja
– 1 žlica šećera u prahu
Preljev:
– 250 g šumskog voća
– 1 žlica šećera
– 1 žlica svježe cijeđenog soka limuna
Priprema:
1. Keks sameljite i pomiješajte s maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše te zbijte pomoću oblog dijela žlice, te ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak kolača.
2. Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena.
3. U međuvremenu nasjeckajte šumsko voće na sitno i prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na prethodnu kremu. Vratite u hladnjak do posluživanja.
Savjet: Doza navedenih sastojaka dovoljna je za 3 porcije deserta ili manje ovisno o veličini čaše. Voće u preljevu možete mijenjati po želji, ali uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog voća. Isprobajte i još moćniju hit tortu – čokoladni cheesecake.
izvor: zadovoljna.hr