Tonka Radić Čobanov sa svojim pratiteljima redovito dijeli svoje recepte, a Šibenski portal će njezine recepte često dijeliti sa svojim čitateljima. Tonka nam ovog puta donosi recept za ukusne kekse od jagoda, a priprema nam i nove recepte koji će vas oduševiti.
SASTOJCI:
1 jaje
2 žlice limunovog soka
100ml ulja
1/2 žličice arome vanilije
100g šećera
230g glatkog brasna
2 žličice praška za pecivo
140 g sjeckanih jagoda
30g bijele čokolade
Miksajte jaje sa šećerom, sokom od limuna i aromom vanilije. Kad su se jaja zapjenila polako dodajete ulje stalno miksajući. Dodajte brašno s praškom za pecivo. Miksajte na najmanjoj brzini dok se sastojci ne povežu, a onda tijesto do kraja povežite špatulom. Dodajte sjeckane jagode i sve povežete špatulom. Na pleh stavite pek papir i stavljate hrpice smjese. To možete raditi špatulom, rukama ili žličicama za kavu. Keks pospite vanilija šećerom. Pecite desetak min na 180°