Ivana Ergić postaje prevoditeljica znakovnog jezika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U medijima često svjedočimo humanitarnom radu različitih poznatih osoba. Mnogi se većinom bave time zbog jednostavnog osjećaja kako je dobro činiti dobro. Bivša misica Ivana Ergić zna da osim pomaganja drugome volontiranje ima brojne prednosti. Tako može reći kako joj je njezin društveno koristan rad donio i nove prijatelje, poboljšao radne navike te komunikacijske vještine. Ona će uskoro svojim vještinama dodati još jednu, postat će prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika

‘Dosad sam završila osnove znakovnog jezika i Intervenor za gluhoslijepe osobe u Hrvatskom savezu gluhoslijepih osoba Dodir u Zagrebu – rad s osobama koje imaju višestruka senzorna oštećenja te poznavanje svih potrebnih načina komunikacije koje koriste gluhoslijepe osobe; specifične vještine za pružanje svakodnevne vizualne podrške gluhoslijepim osobama. Najesen nastavljam s trećim semestrom za prevoditeljicu hrvatskog znakovnog jezika: Osnove prevođenja, prevođenje gluhim osobama i prevođenje gluhoslijepim osobama’, objasnila je za tportal Ivana Ergić.

Za sada joj savladavanje ide dobro, učenje joj, kaže, ide lako, ali za dobro korištenje bilo kojeg jezika, pa tako i znakovnog potrebno je puno vježbe i prakse.

‘Priznajem da u zadnje vrijeme nemam dovoljno vremena za volontiranje, ali se nadam da će se to promijeniti’, kaže lijepa Vodičanka. Prije 11 godina na svjetskom izboru ljepote predstavljala nas je kao najljepša Hrvatica, a sada su joj se želje o pomaganju drugima ostvarile.

Najteže joj je bilo osloboditi se i početi koristiti znakovni jezik u komuniciranju.

‘I sad dok govorim na znakovnom jeziku s osobama koje čuju izgovorim poneku riječ i lakše mi je komunicirati s gluhim osobama’, izjavila je. Dodaje kako ga nažalost u zadnje vrijeme koristi samo kroz učenje.

‘Nadam se da ću se u budućnosti baviti time. Malo ljudi barata znakovnim jezikom, a potrebe su velike i uvijek postoji nedostatak prevoditelja, intervenira i učitelja znakovnog jezika’, ističe  za tportal Ivana koja je aktivna u svijetu mode. Povremeno nosi revije i snima editorijale, a bavi se izradom unikatnih lampa.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.