Više

    U slast

    Isprobajte poširane kruške u crnom vinu prelivene kremom od vanilije

     

    Iako naziv zvuči fensi, riječ je o kuhanim kruškama. Vrlo jednostavan desert koji će biti apsolutna zvijezda druženja, naravno da ih možete napraviti i za sebe. Kruške same po sebi odlične ovako kuhane i nije im potrebno ništa previše dodavati

    PRIPREMA

    1. Mahunu vanilije prerezati po dužini i izvaditi središnjost nožem. Kasnije će nam ta pasta trebati za kremu, piše Journal.hr
    2. U uži, dublji lonac staviti vino te dodati šećer i začine. Zakuhati vino te dodati kruške koje ste pažljivo ogulili (no pustite peteljku). Ako kruške ne žele stajati uspravno, možete dno odrezati kako bi stajale.
    3. Kuhati otprilike 30 minuta poklopljeno na srednje jakoj vatri uz povremeno okretanje kruški da se sa svih strana pravilno skuhaju i upiju vino.
    4. Kada su kruške omekšale, pažljivo ih izvaditi u posudu sa strane, procijediti vino kroz sitno sito u drugu posudu za kuhanje te kuhati vino još 15ak minuta da se malo reducira. Njime kasnije možete preliti kruške.
    5. Za kremu je potrebno namočiti indijske oraščiće u vodu preko noći ili ih prokuhati dok ne omekšaju. Procijediti i staviti u blender s preostalim sastojcima i izmiksati dok ne dobijete kremu bez grudica.
    6. Kruške pustiti da se skroz ohlade prije serviranja, no možete ih servirati i još tople. Najbolje su kada još odstoje koji dan u hladnjaku prekrivene reduciranim vinom.

    Sastojci za kremu od vanilije:

    • 1 šalica indijskih oraščića
    • 1+1/4 šalice zobenog mlijeka ili sojinog od vanilije
    • 2 žlice javorovog sirupa
    • sok pola limuna
    • pasta iz mahune vanilije

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Uz stogodišnju kulisu Jadrije osječki ‘Kralj lavova’ okupio...

    Pred 100 godina starim kulisama najstarijeg dijela Gradskog kupališta Jadrija, uz afričku toplinu, noć su u ponedjeljak ispunili zvuci Afrike. Gostovanje Akademije za umjetnost...

    Osvježavajuća torta gotova za čas: Recept za jogurticu...

    Jogurtica s miješanim voćem je jednostavna, ukusna i ne previše slatka torta za čiju izradu možete koristiti svježe voće ili ono iz tegle. Nataša...

    More, sunce i ljubavni zov: Ovi horoskopski znakovi...

    Ljeto je njihovo vrijeme za uživanje i tada se osjećaju najbolje, mnogi od njih procvatu kao orhideja, a velike vrućine im ne smetaju već...

    Osvježenje s okusom kokosa: Piña colada bez alkohola...

    Piña colada jedan je od najpopularnijih ljetnih koktela s dobrim razlogom. Kombinacija bijelog ruma, soka od ananasa i kokosova vrhnja jednostavno priziva ljeto i...

    NAJNOVIJE

    Uz stogodišnju kulisu Jadrije osječki ‘Kralj lavova’ okupio i mlado i staro

    Pred 100 godina starim kulisama najstarijeg dijela Gradskog kupališta Jadrija, uz afričku toplinu, noć su u ponedjeljak ispunili zvuci Afrike. Gostovanje Akademije za umjetnost...

    Osvježavajuća torta gotova za čas: Recept za jogurticu s omiljenim voćem

    Jogurtica s miješanim voćem je jednostavna, ukusna i ne previše slatka torta za čiju izradu možete koristiti svježe voće ili ono iz tegle. Nataša...

    More, sunce i ljubavni zov: Ovi horoskopski znakovi žive za ljeto

    Ljeto je njihovo vrijeme za uživanje i tada se osjećaju najbolje, mnogi od njih procvatu kao orhideja, a velike vrućine im ne smetaju već...

    Osvježenje s okusom kokosa: Piña colada bez alkohola koju mogu pijuckati i klinci

    Piña colada jedan je od najpopularnijih ljetnih koktela s dobrim razlogom. Kombinacija bijelog ruma, soka od ananasa i kokosova vrhnja jednostavno priziva ljeto i...