Gubljenje nakupljenih kilograma bit će učinkovitije ako uvedete samo ovu promjenu u prehrani

ilustracija

Ako ste preko zime nakupili, primjerice, pet kilograma i želite ih se brzo riješiti, ključno je da odbacite šećer, nezdrave ugljikohidrate i – meso.

Vegetarijanstvo kao ključ?

Novo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of the American College of Nutrition tvrdi, piše Red Book Mag, da je vegetarijanska prehrana najučinkovitija u trošenju kalorija jer povoljno utječe na metabolizam i ubrzava ga.

Skupina od 74 osobe s dijabetesom tipa 2 bila je na vegetarijanskoj dijeti koja je uključivala žitarice, povrće, voće i orašaste plodove, a rezultati su pokazali da je ovakva prehrana bila duplo učinkovitija od klasične dijete bez šećera i ugljikohidrata. Ispitanici su putem vegeterijanske prehrane izgubili šest kilograma, a inače bi izgubili samo tri.

Štoviše, ovako su i smanjili masnoću oko mišića, što im je ubrzalo metabolizam. Bez obzira na ovo saznanje, potpuno i naglo izbacivanje mesa nije dobro za organizam pa ga za početak jedite samo jednom ili dvaput tjedno, piše net.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.