Iskoristite do kraja sezonu kestena i isprobajte kako je fin kao dodatak jednom od najdražih kremastih deserata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.
SASTOJCI ZA TIRAMISU S KESTENOM:
– 100 grama šećera u prahu
– 3 dcl slatkog vrhnja
– 200 grama kesten-pirea
– 400 grama mascarponea
– 2 dcl jake crne kave
– 5 velikih žlica amaretta
– piškote
– kakao
3. U tanjuru ili zdjelici pomiješajte kavu i amaretto. Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, namočite ih kratko u mješavinu kave i amaretta, rastrgajte i stavite na dno čaše. Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota pa žlicu kreme i na kraju sve posipajte kakaom. Punite čašice dok ne potrošite kremu, piše Zadovoljna
SAVJET:
– umjesto amaretta možete korisititi rum
– ako vam serviranje u čašicama nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji