FOTO Tri minute dnevno: Šibenčani znaju kako se pristojno ponašati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski umjetnički duh ne miruje, a dokaz tome su brojna ostvarenja koja nose ‘šibenski’ potpis. Posljednja u nizu je emisija koja je krenula s emitiranjem na Staru godinu na Hrvatskoj radio televiziji, a okupila je čak troje Šibenčana – Mateu Šarić, Franku Klarić i Jakova Bilića.

‘Bonton’, trominutna emisija posvećena lijepom ponašanju, prikazivat će se svaki radni dan na prvom programu Hrvatske radio televizije s ciljem da na zanimljiv donese podatke o tome kako se ponašati u različitim situacijama u kojima se gotovo svakodnevno nađemo.

bb

U ulozi scenaristice i redateljice emisije našla se Šibenčanka Matea Šarić koja je dva i pol mjeseca provela u Skradinu na snimanju sto nastavaka emisije koja je posebno posvećena mlađim generacijama.

– U ulozi scenaristica sam se našla ja uz Janju Pilić koja je napisala 60 epizoda, dok ostatak potpisujem ja. Dva mjeseca samo snimali u Skradinu u tamošnjem hotelu, a osim što smo snimali, tamo smo i živjeli. Atmosfera na snimanju je bila fenomenalna i bio je uistinu užitak raditi na projektu koji je bio popilično zahtjevan. Skradin smo izabrali jer smo tražili šarmantno mediteransko mjesto koje nije toliko eksponirano i odluka je tako pala na Skradin, priča na Matea Šarić

b2

Prva epizoda trominutne emisije je emitirana na Staru godinu i, iako je stilski i sadržajno ista kao i ostale, Matei je ona van kategorije.

– Epizoda je sadržajno prilagođena Novoj godini, a prva službena izlazi danas. Emisija je rađena za uzrast od 18 do 80 godina, a poseban naglasak je stavljen na mlade koji odrastaju na estetici mrežnoga svijeta i kojima je bonton pomalo nepoznat pojam, objašnjava nam Šarić koja kaže da su reakacije publike odlične.

franka1

Franka Klarić utjelovljuje lik koji se zove Sara, djevojku koja ‘nasnimava’ i priča svoja iskustva, ali je sve izmišljeno i pomalo dovedeno do apsurda i krajnjih situacija.

– Scenaristice Matea Šarić i Janja Pilić su se vodile nekim svojim iskustvima i iskustvima bližnjih, ali situacije su fikcija. Nemam namjeru biti ‘bonton guru’, ali mislim da su mladi prije ipak imali više poštivanja prema starijima, da su muškarci imali manire i da je općenito bio manje užurban život. Ljudi imali više strpljenja, brige, pažnje prema slabijima, smatra Franka.

franka

U igranim dijelovima emisije pojavljuje se i šibenski glumac Jakov Bilić, dok ostatak glumačke postave čine Moniku Vuco, Anetu Matulić, Katarinu Romac, Luku Čerjan, Franju Đaković i Antonia Jakupčević.

Na emisiji su još radili Igor Knežević i Davor Šarić kao direktori fotografije, tonski snimatelj i dizajner zvuka Matija Santro, te producent Hrvoje Habeković.

‘Bonton’ možete pogledati na prvom programu HRT-a u 18,05


Pratite nas i na društvenim mrežama: