FOTO Šibenčanka Marija Laća 366 dana nije se odvajala od fotoaparata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Marija Laća, 21-godišnja Šibenčanka, prošle je godine započela je i realizirala jedan zanimljivi projekt čija se realizacija pokazala težom od očekivanog.

Studentica matematike, inače veliki zaljubljenik u fotografiju, tokom 366 dana fotografirala bi i objavila po jednu fotografiju. O čemu se točno radi i što je ‘Projekt 366’ sve obuhvatio, objasnila nam je Marija.

marija laca1

– Projekt 366 je izazov koji nalaže da svaki dan tokom cijele godine slikam i objavim jednu fotografiju. Naravno, fotografije moraju zajedno imati smisla, i pričati nekakvu priču o meni, mjestima koje posjećujem, i ljudima koji me okružuju, objasnila nam je Marija koja živi i studira u Zagrebu, no koristi svaku priliku za posjet rodnom gradu.

marija laca2

Iako se sam koncept projekta čini jednostavan – svaki dan, jedna fotografija, realizacija je ipak bila malo teža od očekivanog.

marija

– Bilo je perioda kad bih imala dovoljno materijala za deset fotografija dnevno, no u danima kada imam previše fakultetskih obaveza, i onu jednu fotografiju bilo je teško objaviti. Kontinuitet objava donio mi je velik broj novih pratitelja, i ljudi koje bi zaista zanimalo što ću taj dan objaviti, pa su tako nastala i neka nova poznanstva, priča nam Marija koja se nije vodila određenom temom već je fotografirala ljude, lokacije i događaje.

marija1

Sve je ovisilo o situaciji u kojoj se nalazila taj dan i većina fotografija nastala je spontano.

– Fotoaparat je uz mene bio uvijek, i nikad nisam točno znala što će na kraju dana biti objavljeno na mom profilu. Bavim se fotografijom već nekoliko godina, a najveći napredak sam primjetila tijekom projekta. Ušteđevinu sam počela ulagati isključivo u fotografsku opremu, a slobodne minute provela bih proučavajući razne tutorijale na internetu, objašnjava Marija.

laca

laca1

Marija je lani objavila 366 fotografija i svaka od njih joj je na neki način draga, ali ipak otkriva da postoji ona jedna koja joj je najdraža.

– Najdraža fotografija iz projekta nastala je u ožujku 2016. godine, u Strasbourgu u Francuskoj, otkrila nam je.

laca3


Pratite nas i na društvenim mrežama: