FOTO Šibenčanka Anita zbog baby booma postala je ‘super djevojka’ koja izrađuje mala čuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Anita Travčić, diplomirana povjesničarka umjetnosti i profesorica njemačkog jezika i književnosti, oduvijek se bavila izradom rukotvorina. Bližnjima je uvijek nastojala pokloniti nešto osobno, a nakon što se u njezinom društvo dogodio ‘baby boom’ osmislila je genijalan poklon za babinje – jastuk koji je dug i težak koliko i novorođena beba.

– Oduvijek sam se bavila rukotvorinama i stalno sam nešto izrađivala. Najveći poticaj su mi bili bližnji, prijatelji i rodbina, kojima sam uvijek nastojala pokloniti kako za rođendane tako i za druge prigode nešto osobno. Kako se u društvu kod nas nedavno dogodio baby boom, a i sama sam postala majka, bila sam u potrazi za originalnim poklonom za babinje i tako sam zapravo došla na ideju izrade jastuka koji je dug i težak kao beba pri porodu, moje prvo ‘čudo’ iz svijeta Wondersica. Potražila sam staru prašnjavu mašinu, popravila je i krenula u izradu. Prototip jastuka izradila sam za svoju kćer, a ubrzo nakon toga uslijedile su i druge ideje koje sam okupila pod nazivom My little Wonders – objašnjava nam šibenska kustosica koja stoji iza stranice ‘My little Wonders by Wondergirl‘.

anita4

Svidio joj se naziv wondergirl, a preuzela ga je i kao svoj pseudonim na društvenim mrežama. Taj naziv ju, kako nam je otkrila, podsjeća na ono djetinje što svatko od nas u sebi čuva, asocira na nešto hrabro, radoznalo, veselo, razigrano pa i buntovno što nastoji kroz svoje radove i dočarati.

Anita izrađuje razne stvari, od tješilica, preko plišanaca do ruksaka i to nije sve.

– Izradila sam i jaketu za nosiljku, a u pripremi su mi didaktičke igračke, dekice, ukrasni jastuci i neke druge stvari koje proizlaze iz potrebe svakidašnjice s malom bebom. Umjesto da odem u dućan i jednostavno kupim, upalim mašinu i napravim vlastitu verziju onog što mi treba i to me zabavlja – priča nam svestrana mlada majka koja se dugo vremena i aktivno bavila sportom, točnije funkcionalnim fitnessom i trčanjem.

anita

anita1

Aktivno je trenirala, uglavnom tri puta tjedno, a neposredno pred trudnoću skoro svaki dan.

– Volim sport i svakako ću nastaviti s nekim grupnim treningom čim mi prilike to opet dopuste, no sad trenutačno nemam vremena za takvu vrstu obveze pa se više rekreiram na drugačije načine. Pomažem suprugu u sportsko-rekreativnoj udruzi te dosta vremena provodim šetajući sa svojom kćerkom – priča nam Anita.

anita5

Osim izrade dječjih stvari, Anita se ‘bacila’ u izradu odjevnih predmeta i za odrasle. Jakna koju je nedavno izradila bila je pravi izazov, ali rezultatom je više nego zadovoljna.

– Jaketa koju sam nedavno izradila bio je pravi izazov, no činilo se mnogo teže nego što zapravo jest. Naime, imam blagi fetiš na jakete, i uvijek sam htjela nešto šareno da malo ‘razbije’ monotoniju zimske ponude kaputa iz dućana.  Obzirom da sad imam mašinu izrada vlastitog kaputa nametnula se sama po sebi. Osim toga, ima predivnih tkanina i teško je odoljeti i ne kupiti. Već sada sam pronašla predivni novi keper, tako da mislim da će pasti još jedna slična verzija kaputa – objašnjava nam.

anita3

 

Anita je u potpunosti samouka, a dosta toga je naučila i zahvaljujući internetu.

– Proučavam krojeve iz vlastitog ormara i na taj način učim, a tu je naravno i internet. U samim počecima vladalo je uglavnom istraživanje, no savladala sam neke osnove koje me za sada sasvim zadovoljavaju – kaže nam za kraj.

anita2


Pratite nas i na društvenim mrežama: