FOTO: Ovo su dani kad svi putevi vode na šibensku ljetnu pozornicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ovih dana u Šibeniku svi putevi više nego inače vode na Trg Republike Hrvatske od milja zvan – ljetna pozornica. Tu će se od subote, 20. lipnja, održavati večernje predstave u sklopu 55. Međunarodnog dječjeg festivala, a ovih dana, pak, odvijaju se probe za predstavu ‘Matilda’ kojom će spomenuti festival biti svečano otvoren.

Pogledajte što smo fotografirali ovog utorka u posljepodnevnim satima prije nego što se noć spustila nad Krešimirov grad.

popodne_sibenik_mdf (9) popodne_sibenik_mdf (10) popodne_sibenik_mdf (11)Iz kojeg god smjera krenuo u obilazak grada, neminovo je, najljepši renesansni trg na Jadranu kad – tad stat će prolazniku na put i oduzeti mu dah ljepotom. Čak i pod ‘teretom’ željeznih konstrukcija ljetne pozornice.popodne_sibenik_mdf (1) popodne_sibenik_mdf (2)  Visinske pripreme ispred Gradske vijećnice i katedrale sv. Jakova. Još četiri dana do početka.popodne_sibenik_mdf (4) popodne_sibenik_mdf (12)Cijeli svijet je pozornica, a ljudi glumci. No ima ih i tehničara, članova ‘kičmatransa’, režisera, producenata…popodne_sibenik_mdf (3) popodne_sibenik_mdf (6) popodne_sibenik_mdf (14) I dok sve ulice počinju i/ili završavaju na istom mjestu kao što je to slučaj u Krešimirovom gradu – nikad nijedan prolaznik neće  biti izgubljen.

popodne_sibenik_mdf (15)

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: