Ako vam je ponestalo ideja što kuhati, evo jedne: pesto genovese je nevjerojatno lak za pripremu, a okus mu je fantastičan.
Internet obiluje raznim receptima, a mi smo za vas pronašli najjednostavniji. Iako talijanska tradicija nalaže da u pesto idu pinjoli, zbog cijene pinjola mnogi će odustati od pesta. Nemojte – pinjole zamijenite bademima koje ste prethodno kratko prokuhali kako biste ih mogli oguliti. Okus se neće značajnije mijenjati, a novčanik će vam biti itekako zahvalan.
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
10 dkg oguljenih badema
vrećica parmezana
nekoliko šaka listova svježeg bosiljka
sol, papar i dvije/tri žlice maslinovog ulja
PRIPREMA:
Pomiješajte sve sastojke i smiksajte multipraktikom – ne može jednostavnije.
Poslužite s tjesteninom ili namažite na tostirani kruh i uživajte! Dobar tek!